Stanje u vrtićima je dobro, ali uvek može bolje

07. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Posete vrtićima u opštini Srbobran, u nedelji koja je posvećena najmlađima, predstavnici lokalne samouprave nastavili su danas u Turiji i Nadalju.

Danas su pored predsednika opštine Srbobran Debeljački Radivoja, zamenice Zarić Milice i Jokanović Ninoslava iz Mesne zajednice Srbobran, posetama se pridružili predsednici Saveta Mesnih zajednica Turija – Jovanović Mioš, Nadalj – Aleksijević Dejana, i član Opštinskog veća dr Gazepov Ilija, te direktorica PU “Radost” Bajić Biljana. Oni su u posetu deci u vrtićima ponovo pošli sa velikim brojem paketića sa slatkišima i sa po jednim borom sa busenom, koji su zasađeni u dvorištima pomenutih objekata. Za male Nadaljčane Dejana je u ime Saveta svoje MZ obezbedila i balone punjene helijumom za svako dete u vrtiću.

Obilasci su prvenstveno imali za cilj da se pažnjom i poklonima obaspu mališani u njihovoj nedelji, na šta su oni umeli da odgovore pesmom i osmesima, a nisu izostale ni njihove rukotvorine kao pokloni zahvalnosti. Predsednik opštine iskoristio je priliku da razgovara sa zaposlenima u svakom pojedinačnom vrtiću, da obiđe dvorišta i prostorije u kojima rade i borave sa decom, sve kako bi se saznalo ima li nekih potencijalnih problema i nedostataka u objektima.

“Stanje u našim vrtićima je veoma dobro, usudio bih se da kažem da je velika većina njih u smislu opremljenosti i uređenosti na jednom visokom nivou. Briga o objektima PU ‘Radost’ je konstantna i neprestano se ulaže, a evo sad u ‘Dečijoj nedelji’ smo se uverili u stanje koje je trenutno. Ono što je potrebno uraditi u nekim vrtićama je zamena stolarije, i to ne zato što je dotrajala, nego zato što želimo da vodimo računa o energetskoj efikasnosti. Sve drugo je uglavnom u redu, ponegde neki detalj treba srediti kao recimo da učinimo objekte pristupačnim za osobe sa invaliditetom , što ćemo i učiniti. Veoma mi se dopada vrtić u Nadalju, jedan izuzetan objekat u koji su implementirani neki napredni sistemi kojih nigde drugde nema, pored toga u Srbobranu imamo potpuno renoviran vrtić u ulici Miloša Obilića, dok je sledeći na redu za uređenje objekat kod kasarne. U poslednja dva dana obišli smo više od polovine objekata u opštini i u razgovoru sa zaposlenima otkrili koji su to problemi koje imaju, evidentirali smo ih, i radićemo na tome da ih uskoro i rešimo”, rekao nam je Radivoj Debeljački po završenom obilasku.

Facebook Komentari