Obeležena DEČIJA OLIMPIJADA: Manifestacija posvećena deci u sportu se ne sme zaboraviti

05. oktobar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport, udruženje

Juče je na dečijem igralištu u srbobranskom Novom naselju održana “Dečija olimpijada”, nažalost bila je samo revijalna i sa mnogo skromnijim brojem učesnika jer samo tako su mogle biti ispoštovane mere Kriznog štaba.

Organizator je naravno Udruženje “Naša priča” čiji članovi nisu mogli da dozvole da se već druga olimpijada ne održi, morala je biti bar obeležena, ako ni zbog čega drugog onda bar zbog želje da se stvori tradicija. “Za naše udruženje je ‘Dečija olimpijada’ jako značajna. Proše godine smo je prvi put organizovali i odmah nam je bilo jasno da radimo na nečem posebnom. Na našem igralištu je tad bilo i hiljadu osoba, od čega je samo učesnika bilo više stotina. Za decu je olimpijada bila nešto značajno, svi učesnici su dobili majice, medalje, sokiće, sendviče, i sigurno je da su bili srećni zbog toga. Sve opštinske škole su učestvovale, Mesna zajednica i lokalna samouprava su se značajno uključili, ‘Dečija olimpijada’ je postala već u prvoj godini manifestacija vredna divljenja i to mora da se sačuva”, rekao nam je Daniel Piontek iz Udruženja “Naša priča”, a zatim nastavio.

“Ova godina je specifična, ništa u 2020. nije onako kako bi trebalo da bude, pa je i ‘Dečija olimpijada’ morala da se prilagodi. Odlučil smo da se manifestacija održi u okviru koji će biti prihvatljiv, a da se ispoštuju i uslovi koje čine jednu olimpijadu. Ni u jednom momentu nije bilo više od 30 okupljenih osoba na igralištu. Uz intonaciju himne ‘Dečije olimpijade’ podigli smo zastave na jarbole što je okupljenoj deci dalo do znanja da prisustvuju jednom ozbiljnom trenutku, a na njihovim licicima se moglo videti da se osećaju posebno, ozbiljno i da im je jasno da je to u čemu učestvuju značajno. Mislim da je važno da se sa olimpijadom nastavi i u buduće, nadam se dogodine u punom kapacitetu, jer treba svoj deci koja to žele da se omogući učešće i da osete kako je to biti deo jednog velikog takmičenja na kom su svi pobednici”, zaključio je Piontek.

Nakon svečanog otvaranja Druge “Dečije olimpijade” okupljena deca, podeljena u dva fudbalska tima, odigrala su utakmicu koja je bila u svakom smislu prijateljska, nije bilo važno ko je u kom timu jer su svi igrali iz ljubavi i za sport, a tada ni rezultat nije važan. Za male sportiste je bilo obezbeđeno i osveženje kako bi maksimalno uživali u danu koji je rezervisan za njih.

Mesna zajednica Srbobran je podržala održavanje ovogodišnje olimpijade u okviru koji je naveden, a njen predsednik Ninoslav Jokanović je tim povodom rekao sledeće: “Zahvalan sam Udruženju ‘Naša priča’, deci koja su učestvovala na obeležavanju olimpijade i naravno njihovim roditeljima, što ne dozvoljavaju da se jedna tako lepa manifestacija već nakon godinu dana ugasi. Lično volim inicijative koje u prvi plan stavljaju rad sa decom i ulaganje u njih, takve ideje ću uvek podržavati. Baš zato smatram da je ‘Naša priča’ jedan od najboljih primera građanskog organizovanja u našoj opštini. Nadam se da će i u drugim krajevima Srbobrana, u Turiji i u Nadalju, takođe da se pojave neki ljudi koji će učiniti nešto slično i tako ulepšati sredinu u kojoj zajedno živimo i odgajamo svoju decu. Ispred Mesne zajednice koju predstavljam, u svoje ime i u ime svojih saradnika, mogu da kažem da ćemo dati sve od sebe da naredna ‘Dečija olimpijada’ bude nešto posebno, po veličini i sadržajima koji će je pratiti, sve kako bi smo deci obezbedili što srećnije detinjstvo. Ostaje samo da se nadamo da će naredne godine zdravstvena situacija biti povoljnija”, saopštio je Jokanović.

Galeriju sa većim brojem fotografija možete naći na facebook stranici SrbobranDanas.rs.

Facebook Komentari