Novine na igralištu NAŠA PRIČA

24. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Višegodišnji uporani rad Udruženja “Naša priča”, što pokriva različite sfere života od ekologije preko sporta, rada sa decom, do organizacije humanitarnih akcija, rezultovao je jednim poklonom koji je nedavno ulepšao ambijent igrališta na Novom Naselju. Reč je o drvenoj tvrđavi za decu, koju je kao nagradu za neprestano zalaganje dala Mesna zajednica Srbobran, odnosno njen predsednik Ninoslav Jokanović.

Saradnja “Naše priče” i Mesne zajednice je poslednje dve godine značajna, svaka ideja koja je izašla iz udruženja bila je na neki način podržana sa najniže instance vlasti. Ovo ne treba da čudi jer su ljudi koji vode Mesnu zajednicu jednako zainteresovani da učine svoje mesto lepšim i boljim za život, kao što to žele i članovi “Naše priče”. “Slični se prepoznaju”, kaže naš narod, a svako ko prati rad ove dve, nazovimo ih organizacije, imao je prilike da vidi da su deca najčešće u fokusu svih njihovih akcija, a zatim slede prostorno uređenje, briga o nejakima, ekologija, sport i dr.

Vredan poklon koji je od nedavno sadržajno obogatio igralište na Novom Naselju, već je postao omiljena zanimacija dece koja posećuju ovo mesto za igru, a ona dolaze sa svojim roditeljima iz svih krajeva Srbobrana. Penjalice, tobogani, ljuljaške i viseći most koji spaja dve kule dvorca, pruža mališanima vid zabve koji je za njih najbolji, razvija im motoriku i maštu, a najbolje od svega je što ih dugo drži odvojene od ekrana svih vrsta.

Iz “Naše priče” želeli su da se zahvale na poklonu koji su dobili i da najave šta je to još u planu da se realizuje na igralištu do kraja godine: “Na prvom mestu želimo da uputimo veliku zahvalnost Ninoslavu Jokanoviću. On je čovek koji razume našu potrebu da ulažemo u decu i uređujemo prostor u kom ona odrastaju. Svaki put nas je podržao i veliko mu hvala ma tome, a najviše na poklonu, zamku za igru dece. Ono što mi kao udruženje planiramo da uradimo u narednom periodu, a tiče se igrališta, jeste da obeležimo ‘2. Dečiju Olimpijadu’, jer epidemiološka situacija i dalje ne dozvoljava održavanje pravog sportskog praznika kakav smo imali prošle godine. Nama je Olimpijada za decu vrlo važna i ne želimo da padne u zaborav. Podićićemo zastave, otslušati himne i održati sportski nastup nekoliko dece, tek da esencija nadmetanja bude prisutna”, rekao nam je Daniel Piontek ispred Udruženja “Naša priča”.

Piontek je dodao da je u fokusu organizacije koju vodu uređenja priobalnog dela igrališta. Do kraja godine bi, opet uz pomoć Mesne zajednice, trebao da se dopremi drvni materijal za popravku splava na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, koju će kao i uvek uraditi sami članovi udruženja. Takođe u planu je pošumljavanje parcele koja se nalazi između igrališta i kanala, u čije uređenje je već uložen veliki lični napor članova i simpatizera “Naše priče”. Taj prostor treba da bude svojevrsni park prirode koji će biti ispresecan stazama za trčanje, a već se radi na pripremi materijala za izradu teretane na otvorenom, čiju izgradnju udruženje planira samostalno da finansira. Ako uslovi dozvole, na već opredeljenoj betonskoj ploči u dnu igrališta, nići će mali letnjikovac u kom će narednog leta biti mesta za uživanje u prelepom ambijentu, zaštićeni pod krovom od sunca ili iznenadne kiše.

Planova je mnogo, entuzijazma i volje u “Našoj priči” ne nedostaje, a dece koja će u svim novim sadržajima uživati na sreću ima. Ostaje nam da samo malo sačekamo.

Facebook Komentari