Pravo je vreme za časove van škole

18. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Škola

Kako leto i dalje traje, a postoje najave da će se lepo vreme produžiti i u oktobru, održavanje nastave za osnovce na otvorenom mogla bi da bude praksa koja će se više sprovoditi, pogotovo u uslovima epidemije koja ne jenjava. Spomen kuća “Nandor Gion” bila je juče mesto održavanja takvih časova.

U letnjoj učionici kuće ugošćeni su đaci OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, odnosno II1 razred koji vodi učiteljica Snežana Stanojev. Ona je iskoristila lep dan i uređen ambijent dvorišta Gionove rodne kuće da održi blok čas likovne kulture svojim đacima.

“Naša poseta je radnog karaktera, jer su deca imala blok čas likovne kulture sa temom ‘Vesela ptica raskošnog perja’ u tehnici kolaž. Pre početka časa, deca su se upoznala sa stvaralaštvom Gion Nandora i prvi put su videla vajarsko delo Fusko Ištvana ‘Kormorani’, izvajan u drvetu, što im se veoma svidelo pa su želeli da se fotografišu pored skulpture. Ovo je bila prva poseta učenika II1 kući Gion Nandora, a ja sam i ranije rado koristila letnju učionicu u dvorištu, ali me je pandemija sprečila da svoje učenike dovedem prošle školske godine, kad su bili 1. razred”, rekla je učiteljica Snežana.

Deca su sa velikim interesovanjem slušala priče o kormoranima, a izuzetna zanimljivost im je bila preparirani kormoran, koji je u kuću stigao iz Subotice. Zadovoljni boravkom u letnjoj učionici učenici i učiteljica dogovorili su se da u narednim danima održe i časove fizičkog u prostranom dvorištu.

Facebook Komentari