Debeljački obišao radove na vodovodu u Turiji

16. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Poveznu liniju vodovoda u Turiji, koja treba od uzvorišta da distribuira vodu do postrojenja za pripremu vode za piće, obišao je juče predsednik opštine Srbobran Radivoj Debeljački.

U delegaciji sa njim bili su i njegovi saradnici, Milica Zarić, zamenica predsednika opštine, Miloš Jovanović, član Opštinskog veća, Đorđe Radetić, direktor JKP “Graditelj”, i Nemanja Macura, rukovodilac sektora vodosnabdevanja u ovom preduzeću. Trenutno se radi deo koji prolazi kroz turijsku ulicu Vuka Karadžića, te su predstavnici lokalne samouprave tu i došli kako bi se uverili da izgradnja teče po planu.

“U toku je realizacija jednog veoma važnog projekta za Turiju i opštinu Srbobran u celini. Za izgradnju poveznog vodovoda od izvorišta do buduće fabrike vode, zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo izdvojili smo 15,5 miliona dinara, a naše učešće iznosi oko 5,5 miliona dinara. Važno je istaći da Turija ima svu projektno-tehničku dokumentaciju za izgradnju fabrike vode i da bi krenuli u njenu izgradnju, moramo prvo izgraditi ovaj cevovod. Zadovoljni smo kako i kojim tempom teku radovi, biće završeni u predviđenim rokovima i očekujemo da u narednom periodu, na način kako je vodosnabdevanje rešeno u Nadalju, isti posao uradimo i u Turiji. Kada je reč o Srbobranu, u toku je izrada idejnog rešenja, a sledi i izrada projektno-tehničke dokumentacije za fabriku vode i rekonstrukciju vodovodne mreže u najvećem mestu opštine”, rekao je ovom prilikom Radivoj Debeljački.

Par reči o projektu, odnosno o njegovom značaju za Turiju, rekao je član Opštinskog veća i predsednik Saveta pomenute Mesne zajednice, Miloš Jovanović: “Svi građani zaslužuju vodu najboljeg kvaliteta. Turija do sada nije imala problema u vodosnabdevanju, kvalitet vode bio je zadovoljavajući, ali je važno da stalno obnavljamo i modernizujemo sve infrastrukturne sisteme. Za nas je ovo veliki poduhvat i učinili smo važan korak do buduće fabrike vode”.

Facebook Komentari