Prva dva kola OKK SRBOBRAN igra kod kuće

15. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Ono što je upravi Omladinskog košarkaškog kluba “Srbobran” bilo prva želja, da prva dva kola igra na svom terenu, danas je uslišena u kući košarke u Novom Sadu. Na sastanku klubova Druge  regionalne lige Sever obavljen je i žreb tako da su poznati svi članovi obe takmičarske grupe kao i svi susreti prvog dela sezone.

Takmičenje u konkurenciji seniora čini 16 ekipa podeljenih u dve grupe (A/B), a Okk “Srbobran” je u grupi A, zajedno sa ekipama: MKK “Spartak” Subotica, “Apatin”, “Karađorđevo”, “Basketball Starss” Futog, “Petrovgrad” Zrenjanin, “Proleter” Ravno Selo i “Sports World” Novi Sad. Samo jedan tim će imati tu privilegiju da nakon sezone, osvajanjem plejofa, pređe u viši rang, iako je bilo priče da će biti mesta za dva najbolja tima. To ne utiče na cilj koji je pred sebe postavila srbobranska ekipa, a to je naravno skok u kvalitetnije takmičenje.

Prvo kolo se igra 3. i 4. oktobra po planu:

  1. kolo OKK SRBOBRAN – Petrovgrad
  2. kolo OKK SRBOBRAN  – MKK Spartak
  3. kolo Basketball Starss – OKK SRBOBRAN
  4. kolo OKK SRBOBRAN  – Proleter
  5. kolo Karađorđevo-OKK SRBOBRAN
  6. kolo OKK SRBOBRAN – Sports World
  7. kolo Apatin – OKK SRBOBRAN
  8. kolo Petovgrad – OKK SRBOBRAN
  9. kolo MKK Spartak – OKK SRBOBRAN
  10. kolo OKK SRBOBRAN – Basketball Stars
  11. kolo Proleter – OKK SRBOBRAN, ova poslednja se igra 11. ili 12. decembar, a nastavak će biti krajem januara 2021. godine.
  12. kolo OKK SRBOBRAN  -Karađorđevo
  13. kolo Sports World – OKK SRBOBRAN
  14. kolo OKK SRBOBRAN – Apatin.

Plejof počinje odmah nakon toga i u njega ulaze po 4 najbolje plasirane ekipe iz svake grupe, što znači još 8 kola do imenovanja prvaka lige. Svi učesnici plejofa prenose bodove stečene protiv ekipa iz svoje grupe, koje su prošle dalje.

Najveći konkurenti tima “Srbobran” za plasman u viši rang su i definitivno “Karađorđevo” i “Apatin”, dok tim sa najzvučnijim imenom, “Spartak” iz Subotice, ostaje nepoznanica. Ne zna se koji igrači će nastupiti za ekipu nakon što je klub pao za dva ranga, odnosno došao je iz Druge lige Srbije. Veliki hendikep za naše “Zelene” biće odluka Košarkaškog saveza da se utakmice igraju bez publike. Mečevi u Srbobranu dobro su poznati po punim tribinama i ogromnoj podršci koju domaći tim ima na svakom nastupu. Tačan broj osoba kojima će biti dozvoljeno prisustvo na utakmicama biće naknadno objavljen, ali je već poznato da će mesta biti samo za članove uprave, lekare i novinare.

Trener OKK “Srbobran” Jovan Andrić kratko je prokomentarisao rezultate današnjeg sastanka: “Zadovoljan sam raspodelom snaga po grupama, tako da mislim da je jasno koja su to tri tima iz grupe A koji će pored nas u plejof, ako ne bude nekih iznenađenja. Mislim da će subotički ‘Spartak’ biti ozbiljna ekipa bez obtzira sa kojim sastavom bude nastupao, a ‘Karađorđevo’ i ‘Apatin’ su poznato snažni timovi sa nekoliko visokih igrača. Naš cilj ostaje isti, želimo u viši rang, ako sve bude kako treba to će se i desiti jer teško da neki sastav može da izdrži naš tempo igre. Sad je sve na nama!”, konkretan je bio Andrić.

Što se tiče grupe B, tamo će nastupati timovi: “Bagljas” Zrenjanin, “Akademik” Srbobran, OKK “Spartak” Subotica, “Senta”, “Sivac”, “Veternik”, “Marina” Bačka Palanka i jedan od dva kluba “Beočin” ili “Kikinda”. Još nije odlučeno koji od dva pomenuta tima će biti u sastavu grupe B, a koji će preći u viši rang. Verovatnije je da će “Beočin” ostati, jer klub iz Banata ima prednost.

Facebook Komentari