Likovni konkurs povodom Evropske nedelje mobilnosti

15. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Konkurs, Kultura

Povodom Evropske nedelje mobilnosti, koja se svake godine održava od 16. do 22. septembra, opština Srbobran organizuje likovni konkurs na temu “Krećem se, a ne zagađujem životnu sredinu”.

“Na likovnom konkursu mogu učestvovati učenici od prvog do četvrtog razreda iz svih osnovnih škola naše opštine. Najbolji radovi biće izloženi u Osnovnoj školi ‘Žarko Zrenjanin Uča” u Nadalju, koja je ove godine na redu da bude domaćin ove izložbe. Poklončiće za učenike koji najbolje odgovore na zadatu temu, dodeliće opština Srbobran u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja opštine Srbobran”, navodi se u pozivu za učešće na konkursu.

Evropska nedelja mobilnosti ima za cilj da favorizuje nemotorizovane vidove prevoza u gradovima u odnosu na automobilski saobraćaj koji koristi fosilna goriva, a sve u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine u urbanim sredinama.

Za opštine i gradove manifestacija pruža odličnu priliku da svojim stanovnicima predstave održive alternativne načine prevoza i da im objasne ekološke izazove sa kojima se suočavaju.

Evropska komisija je odlučila da tema ovogodišnje Evropske nedelje mobilnosti bude: Mobilnost bez zagađenja za sve. Za ovu temu odabran je i slogan “Izaberi! Pokreni se!”.

Facebook Komentari