Dan srpskog jedinstva obeležen podizanjem zastave

15. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, praznik je koji je danas prvi put obeležen i jedan je od datuma koji povezuju Srbiju i Republiku Srpsku simbolizujući tako jedinstvo srpskog naroda, a podizanjem državne zastave na jarbol na Trgu slobode svečano je upriličen i u Srbobranu.

“Datum 15. septembar je izabran jer je tog dana, 1918. godine, probijen Solunski front. Ovaj datum simbol je jedinstva srpskog naroda, a bez sloge i solidarnosti ne možemo graditi snažnu i pravednu državu, koja je krajnji cilj svih naših napora, aktivnosti i delovanja. Mladi naraštaji koji predstavljaju našu budućnost imaće priliku da i kroz ovaj svečani dan uče o nezaboravnoj hrabrosti i požrtvovanju svojih predaka, koji su na bezbroj mesta i u raznim vremenima položili svoje živote u temelje Srbije i naše slobode. Naš narod najveće uspehe i snagu pokazao je onda kada je bio jedinstven i njegovu slogu nikada ne smemo narušiti. Čast mi je da imam priliku da prvi put svim građanima opštine Srbobran čestitam Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave”, poručio je Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran.

Uz Debeljačkog, podizanju zastave na prisustvovali su i Milica Zarić, zamenica predsednika opštine, Jovica Andrić, član Opštinskog veća, Ninoslav Jokanović, predsednik Saveta Mesne zajednice Srbobran, i Slobodan Subić, direktor Centra za sport i turizam.

Facebook Komentari