Praznik Rimokatoličke crkve vernicima čestitao predsednik Debeljački

14. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Crkva, Lokalna samouprava

Rimokatolička crkva u Srbobranu od pre par godina obeležava prigodnim programima slavu crkve Uzvišenja Svetog Krsta, praznik koji je po kalendaru danas.

Kako ove godine izostaju manifestacije koje posećuje veći broj ljudi izostala je i svetkovina koja je trebala danas da se održi. Naravno praznički duh među vernicima je prisutan bez obzira na COVID 19, te je misa za njih održana u crkvi Uzvišenja Svetog Krsta, a prisustvovali su joj i Radivoj Debeljački, predsednik opštine Srbobran, Milica Zarić, zamenica predsednika opštine, i dr Ilija Gazepov, član Opštinskog veća zadužen za saradnju sa verskim zajednicama, Beata Fodor Sabadoš, članica Opštinskog veća zadužena za informisanje, zatim Beata Vekonj, pomoćnica predsednika opštine, kao i Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine.

Čestitku povodom verskog praznika svojim sugrađanima čestitao je Radivoj Debeljački: “Moderni Srbobran izgrađen je na temeljima tolerancije, zajedništva i solidarnosti, i samo takvi odnosi među njegovim ljudima mogu doneti dalji napredak i bolju budućnost. Sa iskrenim zadovoljstvom našim prijateljima, komšijama, saradnicima rimokatoličke veroispovesti upućujem najsrdačnije čestitke povodom slave crkve Uzvišenja Svetog Krsta, još jednog simbola Srbobrana, sa željom da im praznik donese zadovoljstvo i osmeh u porodice, ali i ulije novu snagu u poslovima na unapređenju života svih građana Srbobrana. Opasnosti koje su pred nas došle sa koronavirusom, treba da nas još snažnije ujedine, da pokažemo da za zajedništvo ne postoje nerešivi izazovi. Želimo da svaka naša nacionalna zajednica neguje svoju kulturu, tradiciju, jezik, pismo, muziku, jer samo kroz prožimanja možemo bogatiti svoju sredinu”, poručio je predsednik opštine Srbobran.

Facebook Komentari