Na posletku je i nerešeno dobar rezultat

13. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Iako je želja kluba iz Šumice da obezbedi opstanak u Vojvođanskoj fudbalskoj ligi ove sezone, to neće biti ni malo lak zadatak. Za 6 odigranih kola tim iz Srbobran je upisao sebi jednu pobedu, tri poraza i juče drugi remi, ukupno 5 bodova.

Na svom je stadionu Fudbalski klub “Srbobran”, u subotu od 16:00 časova, igrao utakmicu sa ekipom iz Tavankuta sa jednoimenim nazivom kluba. Kako je to bio meč na domaćem terenu, a protivnik dolazi iz malog mesta, za očekivati je bilo da će sva 3 boda nakon isteka 90 minuta završiti uz ime “Srbobran”.

Sam početak utakmice najavljivao je takav razvoj situacije, pogotovo što se tokom celog prvog poluvremena lopta nalazila na polovini gostujuće ekipe, bez i jedne pretnje za gol Srbobranaca. Na pauzu se ipak otišlo sa početnim rezultatom, 0:0. Jedino što je obeležilo ovu deonicu igre jesu žuti kartoni, koji su čak 4 puta dosuđivani, od čega 3 u prvih 8 minuta igre. Po 2 na obe strane.

Drugo poluvreme je izgledalo malo drugačije, odnosno došlo je do promene u timu “Tavankut” koja je rezultirala češćim prelaskom lopte na polovinu domaćina. Ulaze Kujundžić Bojan i Bursać Nenad, što timu u crvenim dresovima donosi prvu pravu priliku za postizanje gola. Nakon prekida u 59. minutu, Gnjatović Marko postiže gol iz slobodnog udarca sa udaljenosti od preko 30 metara i dovodi “Tavankut” do neočekivanog vođstva.

Ovo je značajno uticalo na igru u nastavku, Srbobranci igraju tromije a šansi gotovo da nije bilo ni na jednoj strani. Tako je bilo do pred sam kraj utakmice, ali u poslednjih desetak minuta momci u plavom se bude i počinju da ugrožavaju šesnaesterac gostujuće ekipe. U 86. minutu najzad postižu gol, odnosno to čini Hodonicki Ervin koji je u utakmicu ušao kao zamena za Sekulić Marka na poluvremenu. Do isteka vremena šanse su se ređale, ali ni jedna nije bila dovoljno dobro realizovana da donese preokret, usled čega rezultat sa ove utakmice ostaje na nivou 1:1.

Za domaću ekipu nastupili su: Babin Borivoj, Zeljić Siniša, Babin Borivoj, Zeljić Siniša, Petrović David, Sekulić Marko, Glendža Saša, Jovanović Radojica, Kenji Artur, Radojković Srđan, Tešanović Nemanja, Marjanov Aleksandar, Pavićević Igor. Kao zamene ušli su: Hodonicki Ervin 46. minut, Klipić Savo i Jorgić Stefan u 66. i Vidaković Dejan u 81. minutu. Trener Medić Dušan je na klupi imao još: Jorgić Žarka, Omčikus Petra i Milosavljević Zorana (Ml).

Naredno kolo FK “Srbobran” putuje u Apatin, 19. septembra, na megdan sa ekipom “Mladost APA”.

Facebook Komentari