I treći dres pronašao humanog vlasnika

09. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Poslednji u nizu dresova koji su na licitaciju dali Udruženje “Naša priča” i portal “Srbobran Danas” udomljen je kod Srbobranca Miljana Antića. On je za dres fudbalskog kluba “Partizan” (sezona 2007/08.), sa potpisom njegovog vlasnika Milivoja Ćirkovića, ponudio 12.000 dinara.

Miljan je bio prvi koji je licitirao za dres, prvo sa nižom sumom, a zatim kad je bila nadvišena još jednom sa pomenutim iznosom. Postojala je i jedna značajno viša ponuda, ali je ponuđač iz nekog razloga odustao. Kako nam Miljan kaže, žao mu je što nije mogao da ponudi više, jer nije samo cilj doći u posed uniforme voljenog kluba i to još sa potpisom igrača, već je potrebno izaći u susret i porodici deteta za čije ozdravljenje se prikuplja novac.

Udruženje “Naša priča” je u Miljanovo ime uplatilo novac na račun namenjen malom Filipu Krivokući iz Inđije. 

Filip je rođen 2015. godine. prevremeno u 32. nedelji trudnoće, a kao posledica toga, magnet glave je potvrdio, Filip ne vidi. U šestom mesecu dobija i prvi epi napad, a roditelji primećuju da Filip kasni motorički. Filip ne sedi, ne hoda, ne priča, potpuno je zavisan od tuđe pomoći. Sa godinu dana dobija dijagnozu cerebralna paraliza. Sa dve godine odlaze u Rusiju, gde je Filipu urađena operacija zaustavljanja očne jabučice i savetovano je dalje lečenje u klinici u Novom Sadu, gde rade stimulacije za oči – laserska akupunktura, kako bi Filipu počeo da se razvija vid. Kako bi mu se stanje poboljšalo, potrebne su redovne fizikalne terapije i stimulacije za oči, a za to je potrebna pomoć dobrih ljudi.

Nekadašnji fudbaler beogradskog Partizana i povremeno reprezentativac, Milivoje Ćirković, je svoj dres namenio sa ciljem da se pomogne dečaku Filipu iz njegovog kraja. Svi koji žele da slede primer humanosti i pomognu Filipu Krivokući to mogu učiniti uplatom na dinarski ili devizni račun, a isto je moguće učiniti i slanjem SMS-a:

Facebook Komentari