RUKA SPASA: Za samo 3 sata prikupili smo 24.000 za Lanu

04. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Humanitarno delovanje pojedinaca i udruženja u Srbobranu ne jenjava, poslednja u nizu akcija održana je jutros na pijaci gde je Udruženje “Ruka spasa” prodajom prouzvoda lične radinosti prikupilo iznenađujuće lepu svotu novca koja je zatim uplaćena u fond za pomoć Lani Jovanović.

Udruženje “Ruka spasa” i njene članice nije potrebno predstavljati, njihova humanost i neprestani stvaralački rad za koji ne traže nadoknadu, poznati su od Subotice do Kosovske Mitrovice. Ipak svaki put kada učine nešto novo, a uvek je reč o delima koja odišu humanošću, potrebno ih je pomenuti i pohvaliti kako bi znale da to što čine zajednica ceni.

Kako je došlo do današnje akcije ukratko nam je opisala Savka Lazić, predsednica Udruženja “Ruka spasa”: “Poslednjih mesec dana i više Srbobran se baš isticao po tome koliko se truda i rada ulaže u prikupljanje pomoći za ozdravljenje male Lane. U prvi mah nismo imale nameru da same nešto pravimo već smo mislile da se priključimo nekoj od većih akcija koje su bile najavljivane i tako doprinesemo da se skupi više sredstava. Ipak nismo uspele brže da se organizujemo, pa je odlučeno da izađemo same i ispostavilo se da je tako bolje. Bolje u tom smislu što je za samo tri sata prodaje naših rukotvorina i drugih suvenira, na ulazu u pijacu, prikupljeno dosta novca koji smo odmah i uplatile. Ono što želimo da poručimo svima u Srbiji, je da se uključe na bilo koji način, da doprinesu kako god su u mogućnosti, jer mi tom detetu moramo pomoći da ozdravi”, poručila je Savka u ime svih članica udruženja. Novac koji je uplaćen na račun namenjen Lani Jovanović je tačno 23. 940 dinara.

Prilikom posete pijaci primetili smo da su neki od prodavaca na otvorenoj tržnici donirali svoje proizvode udruženju na licu mesta, kako bi se njihovom prodajom ostvario doprinos ukupnoj sumi, što je za svaku pohvalu i upravo je ono o čemu je gospođa Savka i govorila. Jutros je objavljena vest u mnogim glasilima da je druga devojčica, Sofija koja takođe boluje od spinalne mišićne atrofije kao i Lana, uspešno primila prvu dozu leka u Americi, što uliva nadu i optimizam da će se i za drugo dete obezbediti potreban novac iako je reč o ogromnoj sumi.

 

Facebook Komentari