Ženski košarkaški klub u sezonu ulazi znatno jači

03. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Trener Ženskog košarkaškog kluba “Srbobran”, Slobodan Subić, okupio je ove nedelje tim sa kojim planira da krene u pohod na Drugu košarkašku ligu Srbije. Promene u timu su značajne, ali jedno je sigurno, ekipa je sad mnogo jača.

Posetili smo ekipu na prvom zajedničkom treningu kako bi smo dobili sve potrebne informacije pre starta sezone, koji se očekuje u oktobru. Nekolicina devojaka koje smo gledali u prethodnim godinama više nisu u timu “Srbobran”, ima i novih lica koja su došla kao velika pojačanja, ali i neka koja su prošle sezone izostala a sada su opet deo ekipe na našu veliku radost.

Pojačanje koje je najavljeno još pre godinu dana, Dragana Kekezović, nije zaigrala ni na jednoj utakmici usled povrede koja je prolongirana duže od planiranog, a sad je došla i spremna je da povede “Belle” u pobede. “Ta teška povreda Ahilove tetive me je cele prošle godine držala van terena i sad sam konačno došla na trening. Meni je samo to izazvalo posebno ushićenje, mogu da trčim, treniram i sigurno je da ću se do početka takmičenja dobro spremiti. Posle tako duge povrede ljudi mnogo više cene zdravlje, tako da mi je najveća želja da sve budemo zdrave, a onda možemo da jurimo visoke rezultate, za koje sigurna sam neće izostati. Većinu devojaka dobro poznajem, mnogo puta smo igrale utakmice i znam koliko koja vredi. Jeste da mi je ovo bio prvi trening, ali već vidim da ćemo dobro funcionisati, odlično sam primljena, devojke žele da igraju i imamo dobrog trenera, tako da sam vrlo zadovoljna”, otkrila nam je Dragana u prvom razgovoru.

Branka Subić, koja je takođe prošlu sezonu dosta izostajala zbog zdravstvenih razloga, vraća se ove godine jača i sa novim entuzijazmo koji se oseća u njenim rečima: “Jedva čekamo da uz naše verne navijače idemo u nove pobede. Nova sezona kreće sa izmenjenim sastavom, otišlo nam je par igračica ali i došle su nam druge. Tim se sastoji od par iskusnih košarkašica, par mladih ali već dosta zrelih igračica, i mladih i talentovanih kadetkinja koje imaju šanse da uz nas dosta nauče. Očekujem ove sezone prvenstveno dobru atmosveru, dobre treninge i utakmice, i što bolji plasman. I jedva čekamo da počne”, rekla nam je Branka.

Na posletku ipak je najvažnije šta kaže strateg i trener ekipe Slobodan Subić, koji nam je saopštio svoja očekivanja za predstojeću sezonu i razrešio dileme oko promena u timu. “Ekipa je pretrpela određene izmene, odnosno košarkom su na žalost prestale da se bave naše dugogodišnje članice, Zorana Tanurdžić i Željana Nešebik, kao i Nina Zdravković. Ja im se ovim putem u ime svih u klubu zahvaljujem na vremenu i poverenju, uloženim naporima koje su godinama izdvajale i bile deo svih uspeha kluba u proteklom periodu. I naravno želim im sreću u daljem životu”.

“Nataša Božić, koja je takođe bila neizostavan šraf u uspesima prethodnih godina, otišla je put Amerike na studije. Želim joj sreću uz konstataciju da je odabrala odličnu sredinu za dalji napredak, razvoj i školovanje. Tamara Ivkov je između nekoliko ponuda, iz klubova 1. i 2. lige, odlučila da karijeru nastavi u Niškom klubu ‘Student’, dakle igraće Prvu ligu i rekao bih da je donela najbolju moguću odluku za sebe u ovom trenutku”.

“Zadovoljstvo nam je bilo što su sve bile deo ŽKK ‘Srbobran’ i ovde stekle afirmaciju, one su deo porodice i uvek će to biti, a mi ćemo nastaviti da pratimo i bodrimo njihovo dalje napredovanje i uspehe. Na njihova mesta došle su dugo očekivana Dragana Kekezović, zatim Nikolina Androić, Mila Ivetić (visoki igrač) Olgica Plećaš, i posebno mi je zadovoljstvo što mogu da najavim povratnika u tim, nakon godinu dana pauze, našu Jelenu Curaković. Uz njih tim će činiti još: Branka Subić, Mirjana Đokić, Mirjana Zorić, Maja Stajkovski i kadetinje: Larisa Vijatov, Livija Guljaš, Tamara Kasa, Dunja Kulačin, Tisa Šućurović, Milica Čeran i Nikolina Čobanov, a uskoro nas očekuje i povratak Jelene Ćurčić čiji se oporavak privodi kraju”.

“Rekao bih da je ekipa dobro popunjena na svim pozicijama i da ćemo uz dobar rad i dobru timsku atmosveru i energiju na terenu biti ekipa koja je konkurentna da igra protiv svih timova u ligi. U isto vreme afirmiše neke nove mlade devojke, a ambicije su gornji deo tabele. Nove ekipe u takmičenju su Sremska Mitrovica, Požega, Pirot, Smederevska Palanka i Bačka Topola, tako da će liga uz njih brojati 12 timova”, pojasnio je Subić. Pored takmičenja u seniorskoj konkurenciji klub će se nadmetati i sa kadetkinjama, pionirkama, mlađim pionirkama i ekipom mini basket.

Facebook Komentari