Ispuštena prilika za drugu pobedu kod kuće

03. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Seniorski sastav Fudbalskog kluba “Srbobran” odigrao je u sredu 4. utakmicu sezone u Vojvođanskoj ligi “Sever”, protiv gostujuće ekipe “Radnički” iz Sombora i pri tome izgubio sa 1:2.

Prvo poluvreme bilo je potpuno u znaku momaka u plavim dresovima koji su imali inicijativu na terenu i želju da vežu dve pobede u samo 3 dana. Već treća izvesna šansa pretočena je u gol za vođstvo od 1:0, koji svojim snažnim šutom postiže Marjanov Aleksandar u 23. minutu igre. Golman je bio nemoćan. Ovaj pogodak dao je timu iz Srbobrana vetar u leđa i oni potpuno preuzimaju meč, nižu šanse od kojih su neke bile stopostotne, ali ni jednu nisu uspeli da ostvare do isteka 45. minuta.

Po povratku na teren u drugoj deonici meča domaćini igraju nešto slabije, odnosno nije im falilo borbe koja rezultira žutim kartonima, ali pravih šansi nastalih iz brzih akcija nije bilo. Neopreznim startom na kapitenu somborske ekipe, i to na ivici šesnaesterca uz liniju gol auta, domaći igrač daje sudiji Ćeranoviću povod da svira penal. Od tog 68. minuta rezultat je bio 1:1, usled uspešnog šuta sa bele tačke Stefana Ožegovića. Ovaj pogodak je potpuno pokosio želju za igrom momaka u plavom, što biva kažnjeno od strane Somborca Nikole Kneževića u 73. minutu meča za rezultatski preokret. Taj gol bio je poslednji na utakmici i njime je postavljen rezultat 1:2 koji je ekipi “Radnički” doneo nova 3 boda.

Novi trener ekipe “Srbobran”, Dušan Medić, nije bio za neki duži razgovor nakon utakmice, što je i razumljivo, samo je ukratko prokomentarisao: “Nije lako kad se izgubi jedna utakmica u kojoj ste imali vođstvo, sve je išlo u našu korist tokom prvog poluvremena, ali su neke okolnosti u drugom uticale na nas. Naravno ne treba tražiti opravdanje u tome, sami smo krivi. Moramo se malo skupiti, zbiti redove i da nastavimo u pravcu kojim želimo da idemo i zbog koga smo svi ovde u klubu. Tek tri dana sam na klupi ovog tima, nisam stigao bolje da upoznam ekipu i momke pojedinačno, ali mi je jasno koje su vrlni i mane prisutne. Kao i u svakom timu mi ćemo pokušati te mane da prikrijemo na terenu i da u prvi plan postavimo svoje vrline. Već u subotu ćemo imati priliku da popravimo sliku, idemo u Čelarevo gde nas očekuje utakmica protiv tamošnjeg FK ‘ČSK-Pivara’, ekipe koju poznajem i koja je uvek neugodan rival. Moramo ići korak po korak, polako napredovati i rezultati moraju doći”, rekoa je za naš portal trener Medić.

Žute kartone u domaćoj ekipi dobila su trojica igrača: Kenji Artur u 14. minutu za bezobziran start, Pavićević Igor u 57. iz istog razloga, dok je Jovanović Radojica kažnjen u 90. minutu usled verbalnog negodovanja upućenog sudiji.

Na ovom meču za tim “Srbobran” su nastupili: Babin Borivoj, Zeljić Siniša, Petrović David, Glendža Saša, Jovanović Radojica, Klipić Savo, Kenji Artur, Radojković Srđan, Tešanović Nemanja, Marjanov Aleksandar i Pavićević Igor. Kao izmene ušli su: Arđeljan Zoran (65. minut), Hađinac Branislav (75. minut) i Milosavljević Zoran (86. minut). Na klupi su još bili: Jorgić Žarko, Vidaković Dejan, Popov Miloš i Jorgić Stefan.

 

Facebook Komentari