Pripreme u OKK SRBOBRAN ozbiljne: Cilj je osvajanje prvog mesta

01. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: košarka, Sport

Omladinski košarkaški klub “Srbobran” počeo je sinoć zvanične pripreme za narednu sezonu, iako su pripreme sa nekim igračima krenule još 5. avgusta, dolaskom preostalih člamova seniosrske selekcije stekli su se uslovi za ozbiljniji rad.

Zadovoljstvo trenera verovatno da je ogromno kad pred sobom vidi gotovo 20 igrača spremnih da pruže maksimum, pogotovo kada i tokom rada bude jasno da je većina njih u zavidnoj fizičkoj spremi i kondiciji. Nije bilo lako održati ciklus od dva treninga dnevo sa seniorima tokom Kovid epidemije, ali je očigledno da su neki i individualno radili na sebi, nekolicina momaka iz Srbobrana i sva trojica Novosađana, tako da postoji odlična baza igrača koja je 100 postotno spremna da zigra.

Trener Jovan Andrić ne krije da mu je ambicija u predstojećoj sezoni mesto broj jedan na tabeli i prelazak u Prvu Srpsku ligu. Kako stvari stoje u domaćem klubu, ali i u ligi, to nije nezamislivo za ostvariti. “Neće nam biti lako, 18 ekipa je u takmičenju, kao i prethodne sezone bićemo podeljeni u dve takmičarske grupe. Sastav grupa saznaćemo 15. septembra kada je zakazan žreb u Savezu. Informacija koju za sad imam je da će liga početi prvog vikenda u oktobru. Prvim zajedničkim treningom sam zadovoljan, već sad je jasno da će konkurencija za ulazak među 12 igrača biti velika, jer je mnogo dobrih igrača u timu.Već na prvom treningu moglo se videti kakvu košarku ću forsirati, brza tranzicija bez komplikovanja u igri i na što veći broj poena. Ja volim takvu košarku i mislim da se takvom igrom svaki protivnik može nadigrati. Drago mi je da kod mojih momaka vidim želju za igrom, uželeli su se košarke, tako da im ni intenzivniji treninzi neće padati teško”, rekao je Andrić na početku razgovora, a zatim nastavio o stanju u ligi i takmičenju.

“Prošle sezone, koja je ostala ne završena, sva 4 tima koja su ušla u plej of su automatski ušla i u viši rang takmičenja. To su timovi: ‘Joker’ iz Sombora, ‘I came to play’ Novi Sad, ‘Hercegovac’ Gajdobra i ‘Dunav’ Apatin, koji predvodi Predrag Šuput. Mi kao 5. tim ostali smo u Drugoj Vojvođanskoj. Ove sezone predviđeno je da samo 2 najbolja tima idu gore. Ono što nije srećna okolnost za nas je činjenica da je čuveni subotički ‘Spartak’ izbačen iz druge lige i umesto da pređe u Srpsku (3. rang takmičenja), ili bude poslat u beton ligu (5. rang takmičenja), Savez ga je dodao kod nas (4. rang). To je po mom mišljenju tim koji će nam biti najveća prepreka u ostvarenju cilja, ali idemo da se nadigravamo. Pored njih tu je i dalje ozbiljna ekipa iz Kikinde, i još par timova kao što je ‘Beočin’ koji je uvek nezgodan. Nismo mi jedini koji žele da idu u viši rang, prosto su mnogi dobili ambiciju za više nakon što su pomenute 4 ekipe prešle gore”.

“Uspeli smo da zadržimo prvog igrača tima iz prošle sezone, Antić Jovana, fenomenalnog čoveka i još boljeg igrača koji može da zaigra u kom god timu poželi, ali njemu se najviše dopada kod nas. Pojačali smo se odlično na poziciji centra, Kanić Uroš, mlad momak (2000.) koji svoju snagu i znanje koristi jako dobro pod košem, mnogo će nam značiti u igri. Pored dvojice pomenutih, najznačanije pojačanje je sigurno Dušan Samardžić, momak koji se vratio kod nas nakon polusezone u Gajdobri. Raskinuo je saradnju sa njima i imao želju da ponovo zaigra za nas, naravno on je dobar momak i lako smo se dogovorili. Takođe mi je drago što smo u svoje redove vratili Zelić Strahinju, našeg momka 2002. godište, koji je igrao dve godine za novosadsku ‘Vojvodinu’. Borben igrač sa kojim ja jako dobro funkcionišem, imamo dobru komunikaciju u oba smera i siguran sam da će njegov dolazak značajno pojačati ekipu”, objasnio je trener.

Odnos kluba i Igora Šijačića još nije definisan, s tim da je želja uprave da on i ove godine zaigra u zelenom dresu, pa makar i na dvojnu registraciju sa “Vojvodinom”, kako je to bio slučaj prošle sezone. Želja je kluba iz Srbobrana da zadrži u našoj sredini i Nemanju Došića, momka koji već 4 godine igra u Italiji, međutim usled situacije sa koronom njegov status nije poznat, a sigurno je da bi mnogo značilo njegovo prisustvo na parketu ukoliko odluči da ostane.

“Kad je u pitanju onaj standardni deo naše ekipe, a to su uvek prisutni momci iz našeg Srbobrana. Od Nikole Babića u ovoj sezoni očekujem da igra dosta bolje i preko nam je potreban sa svojim šutevima sa poludistance. Trninić je prošle sezone bio solidan, u nekim momentima čak odličan, a ove godine očekujem mnogo od njega,  sigurnost u napadu i odbrani.  Naravno naš kapiten Radovan je dečko koji ostavlja srce na terenu, treba samo malo da poradi na formi i biće najbolji mogući siguran sam. Bojan Grubić i Stefan Rekić su momci za koje ja očekujem da će u ovoj sezoni doživeti maksimalni razvoj, pogotovo od Rekića očekujem jednu pravu ‘eksploziju’ na terenu. Oni su uzdanice košarke u Srbobranu. Moram istaći izuzetno spremnog Nikolu Krgu, on je uvek igrao kao da je priključen na struju, ali je posle povrde noge toliko uložio vremena i rada u svoj oporavak i fizičku spremu da nisam siguran ko mu sad može stati na crtu. Fizička sprema Slobodana Subića je na jednom izvanrednom nivou, prosto ću prestati da se iznenađujem njegovom spremom jer će on verovatno do svoje 40. godine igrati jednako dobro i brzo. Iako generalno imamo mladu ekipu, ne manjka nam ni ozbiljnog košarkaškog iskustva. Mislim da je spoj odličan i u pravom odnosu.”, završio je Andrić priču o seniorskom timu i osvrnuo se na mlađe kategorije igrača.

Kadeti su već u treningu sa seniorima i kale svoju košarku u najboljem mogućem ambijentu, kako i treba jer na njihovim ramenima će uskoro počivati rezultati kluba. “U klubu imamo nekih 60 do 70 dečaka, ali ne treniraju svi zbog epidemije, i razumljivo je da se roditelji pribojavaju i ne puštaju decu na treninge. Moram ih obavestiti da se na treninzima vodi briga i o tome, koliko to uslovi treninga dozvoljavaju. Niko ne ulazi u salu dok mu na vratima ne bude izmerena temperatura, za šta je obezbeđen beskontaktni toplomer, a u samoj sali se nalaze sredstva za dezinfekciju ruku, dok se lopte i parket redovno prebrisavaju”.

“Što se tiče takmičarskih kategorija kod dece, imamo prijavljene ekipe: 2003. godište, 2004. godište, 2006. i 2008. godište, a mimo njih smo oformili i grupu 2012. godište i mlađi. Na današnjem treningu mi je po prvi put bio Jakov Jokanović, najmlađi košarkaš sa kojim sam je ikada radio. Ima samo 5 godina i već voli košarku. Imali smo na tom prvom treningu njih 9 klinaca i nadam se da će ih biti još. Ovom prilikom pozivam roditelje da bez bojazni dovedu decu, sa njima rade dobri treneri, ja imam Crvenu licencu, moj brat Dejan plavu, a naš kapiten Rale Babić iako još nije licenciran jer je mlad, ima odličan pristup u radu sa decom i maksimalno im je posvećen. Želja nam je da što više dece iz naše opštine dođe da trenira, ali je očigledno da je kvalitet rada prepoznat i u okolnim sredinama jer su nam se nedavno priključili dečaci iz Siriga, njih dvojica, a i jedan momak iz Bečeja je bio na probi danas. Članarina je besplatna za sve generacije, a besplatna su i takmičenja. Novac nije potreban, samo želja za treniranjem košarke”, za kraj je saopštio Jovan Andrić.

Treninzi najmlađe ekipe, 2012. i mlađi, realizuju se u sali OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” 3 puta nedeljno: ponedeljkom u 19:00 časova, četvrtkom u 18:00 i petkom u 18:00 časova.

Generacija 2008. godište trenira 4 puta nedeljno u sali OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” i to: ponedeljkom u 20:00 časova, utorkom u 19:00, sredom u 17:00 i petkom 19:00 časova.

Generacija 2006.godište trenira 4 puta nedeljno u velikoj dvorani sportskog Centra: ponedeljkom u 15:30, sredom u 16:00 časova, četvrtkom u 15:30 i petkom u 14:30.

 

 

Facebook Komentari