Novih 6 mera Štaba za vanredne situacije

01. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Štab za vanredne situacije opštine Srbobran u cilju sprečavanja širenja zarazne bolesti COVID 19, na telefonskoj sednici održanoj u ponedeljak doneo je sledeće obavezujuće Odluke:
  1. Zabrana organizovanog okupljanja više od 30 lica na javnim prostorima u zatvorenom prostoru i otvorenom prostoru, uz obaveznu fizičku dostancu od najmanje 1,5 m. (Sa izuzetkom koji se odnosi na rad privrednih subjekata koji ne pružaju usluge stanovništvu, kao i na rad državnih organa i javnih službi.)
  2. Radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava se tako:
    – da objekti koji nemaju baštu i noćni klubovi mogu raditi od 07:00 do 21:00 čas
    – dok objekti koji imaju baštu neće pružati ugostiteljske usluge u zatvorenom delu objekta od 21:00 čas, a u otvorenom delu objekta (bašti) ugostiteljske usluge mogu pružati od:
    – 07:00 do 24:00 časa radnim danom i nedeljom,
    – 07:00 do 01:00 časa petkom i subotom.
  3. Radno vreme kladionica i svih objekata koji se bave delatnošću igara na sreću na teritoriji opštine Srbobran,ostaje nepromenjeno od 07:00h do 24:00h.
  4. Ograničava se radno vreme trgovinskim i ostalim radnjama na teritoriji opštine Srbobran. Radno vreme prodavnica i drugih maloprodajnih trgovinskih objekata ne može biti duže od 06:00-23:00 časa.
  5. Izvođenje nastave u prostorijama srednje i osnovnih škola i neposrednog rada ustanove predškolskog vaspitanja i obrazovanja na teritoriji opštine Srbobran vrši se u skladu sa instrukcijama i preporukama Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i nadležnog zavoda, odnosno instituta za javno zdravlje.
  6. Daje se saglasnost na Predlog plana rada Ustanove za predškolsko vaspitanje i obrazovanje “Radost” Srbobran broj 324/2020 od 27.08.2020. godine uz strogo pridržavanje Uputstva za
    primenu preventivnih mera u predškolskim ustanovama vezano za COVID 19 koje je propisao Gradski zavod za javno zdravlje Beograd.

U potpisu donetih odluka stoji ime Đurić Željka, Načelnik opštinskog štaba za vanredne situacije Srbobran.

Facebook Komentari