FK Srbobran promenio trenera. Na redu je meč sa Somborom!

01. septembar 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Povratnik u Vojvođansku ligu “Sever”, FK “Srbobran”, u trećem kolu je ostvario veliku pobedu (5:0) što je svakako bio lep poklon za odlazak dosadašnjeg trenera prvog tima Zlatka Novakovića.

Rastanak kluba i njega bio je sporazumni i u klubu ističu da su mu zahvalni na svemu što je učinio u tranzicionom periodu i na početku sezone. Uprava kluba mu je poželela uspeh u budućem radu, dobre rezultate sa timovima koje bude vodio i naravno puno zdravlja.

Novi trener je Dušan Medić iz Lovćenca i od ponedeljka radi sa timom. Odmah je postavio malo drugačije standarde rada, što je i običaj kada se preizuma nova ekipa, ali istovremeno je postavio i autoritativan odnos prema igračima, što je naišlo na pozitivne reakcije tima i uprave.

Medić je radio u klubu “Njegoš” iz Lovćenca, gde je počeo kao trener mlađih kategorija da bi zatim pune 4 sezone vodio seniore. Potom je preuzeo OFK “Vrbas” sa kojim se izborio za ulazak u viši rang. Dalji napredak imao je kao trener u kulskom “Hajduku” u kom je bio prvi saradnik Draganu lvanoviću, Peci Kurčubiću i Zoranu Ćiriću. U protekloj sezoni vodio je FK “Tisa” iz Adorjana sa kojom je ušao u Srpsku ligu i pred početak sezone sporazumno raskinuo saradnju. “Мlad sam, ali se nadam da imam dosta korisnog iskustva iza sebe. Srbobran je mesto i klub sa svetlom tradicijom i istorijom, tako da nema razloga da zajednički ne damo sve od sebe da nam takva bude i budućnost”, rekao je Medić po preuzimanju funkcije trenera.

Po rečima predsednika kluba iz Šumice, Nemanje Perendića, njegov tim u 4. kolo ulazi sa odličnom energijom koja vlada među igračima, pogotovo posle trujumfa u nedelju od 5:0. Sutra, 2. septembra, od 16:30 “Srbobran” ponovo igra kod kuće, s tim što je protivnik “Radnički” iz Sombora. “Atmosvera u timu jeste dobra, ali nikako ne smemo da dozvolimo da zbog nje suviše poletimo, već da igramo pametno u odbrani, a da iskoristimo tu dobru energiju u napadu za stvaranje većeg broja šansi. Ne krijemo da želimo pobedu protiv Sombora na svom terenu, ali nam je isto tako jasno da je reč po kvalitetnom timu koji je u prošlom kolu imamo kiks i da će sad bodove želeti da nadomesti u Srbobranu. Nema opuštanja!”, rekao je Perendić.

Facebook Komentari