Polazak prvaka u školu bio veseo i pod maskama

31. avgust 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Prijem đaka prvaka u osnovne škole opštine Srbobran protekao je danas po planu, a u klupe je selo ukupno 158 mališana. Svečane ceremonije prijema dece održane su u uslovima koje nameće epidemiološka situacija, ali to nije omelo školsko osoblje i roditelje da obave ovaj značajan trenutak u odrastanju svakog deteta.

Plan obrazovanja za ovu godinu predviđa da deca redovno dolaze u školu i imaju časove u učionicama, uz maksimalne mere zdravstvene zaštite, a jedan deo nastave će se sprovoditi u domovima učenika, uz podršku internet platformi i televizije. Razredi su podeljeni na dve grupe, u klupama će sedeti po jedan đak, a biće obavezna upotreba maski ili vizira, održavanje fizičke distance i druge zaštitne mere.

Osnovna škola “Vuk Karadžić” upisala je u prvi razred 45 učenika, druga srbobranska škola “Jovan Jovanović Zmaj” 53 (33 sa nastavnom na srpskom jeziku i 20 na mađarskom), u Osnovnu školu “Petar Drapšin” 24, a u Osnovnu školu “Žarko Zrenjanin Uča” 26 prvaka. “Čast mi je da vas vidim u našoj školi i želim vam da vam već prvo zvono koje ste čuli danas donese sreću. Sigurna sam da ćete biti dobro đaci, imaćete sjajne učiteljice i sjajne nastavnike, uživajte, budite opušteni i dorbi, družite se, pažljivo slušajte nastavu i nema razloga da iz vas ne izrastu odlični učenici i odlični ljudi”, rekla je direktorka OŠ “Vuk Karadžić”, Julkica Popović na prijemu u svojoj ustanovi.

Naravno slično je bilo i u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”, gde je direktorica Erika Munjin Sokola deci poželela da se u školi osećaju lepo i da dobro napreduju. “Nadam se da ćete zavoleti školu i svoje učiteljice, kao što ste voleli i vrtiće pre toga. Usled situacije koja je svima poznata nismo pripremali veliki program, ali će ipak vaši stariji drugari za vas recitovati lepe stihove dobrodošlice”, rekla je Erika, koja je pozdravila i prisutne predstavnike lokalne samopurave, koji su kako je i red obilazili sve škole i prisustvovali prijemu prvaka.

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački rekao je u svom obraćanju decu kako je ovaj dan za njih vrlo bitan i kako mu je drago što su na polasku u školu nasmejani i veseli. “Želim vam srećan prvi dan u školi, i svaki drugi, i tu smo da vas podržimo i pomognemo vaše obrazovanje. Imate dobre uslove za školovanje, a opština Srbobran će činiti sve da se oni stalno unapređuju i da stalna komunikacija između lokalne samouprave i škola ide u vašu korist i za vaše dobro. Želimo vam svu sreću i od vas očekujemo uspeh”, konkretan je bio Debeljački. Sve učenike na prijemu čekali su pokloni koje je obezbedila lokalna samouprava, školski pribor i Slovarica, a zamenica predsednika i članovi Veća rado su ih podelili deci.

Facebook Komentari