Sa čak 5 pogodaka FK SRBOBRAN došao do prve pobede

30. avgust 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Kakav su samo fudbalski spektakl priredili igrači fudbalskog kluba “Srbobran” na svom stadionu u subotu posle podne, veličanstvena goleada za pobedu od 5:0 i prvih 3 boda u novoj sezoni.

Pomenuto 3. kolo Vojvođanske lige “Sever” u Šumicu je dovelo klub “Obilić” iz Novog Kneževca, ekipu koja još nije uzela ni jedan bod u sezoni, a ni u Srbobranu trener Predrag Berić nije imao sreće. Već u 4. minutu sviran je penal, jer je golman “Obilića”, Danijel Čanadi, u kaznenom prostoru grubim startom srušio Tešanovića i tako zaslužio žuti karton. Kazneni udarac izveo je Radojica Jovanović i doveo svoj tim tako u blago vođstvo. Već u 19. minutu realizovana je akcija kojom je prednost podignuta na 2:0. Ponovo Jovanović biva strelac, ali ovog puta na asistenciju Klipića. Konačnih 3:0 u prvom poluvremenu postavlja Igor Pavićević tokom 42. minuta na dodavanje Marjanova.

Još dva puta je u nastavku utakmice Jovanović tresao mrežu ekipe iz Novog Kneževca, i to oba puta kroz uigranu akciju sa Zeljić Sinišom, prvo u 60. minutu a potom i u 70. Jedini žuti karton u timu “Srbobran” dobio je u 80. minutu Pavićević.

Za FK “Srbobran ” nastupili su: Babin Borivoj, Zeljić Siniša, Petrović David, Glendža Saša, Jovanović Radojica, Klipić Savo, Kenji Artur, Radojković Srđan, Tešanović Nemanja, Marjanov Aleksandar, Pavićević Igor. Kao izmene ušli su: Vidaković Dejan u 46. minutu, Arđeljan Zoran u 66. minutu, Hađinac Branislav u 70. minutu, Jorgić Stefan u 79. i Milosavljević Zoran u 83. minutu, dok su na klupi bili još Jorgić Žarko i Popov Miloš.

Ova ekipa će već u sredu, 2. septembra, igrati 4. prvenstveno kolo na svom stadionu, a dolazi im FK “Radnički” iz Sombora. Utakmica počinje u 16:30.

Lepa vest je i to što su u subotu, ali malo ranije, i pioniri FK “Srbobran” ostvarili ubedljivu pobedu. Slavili su protiv FK “Hajduk” iz Kule 6:2. Sve čestitke za momke.

Facebook Komentari