Dobrodošlicu ribolovcima na Državno prvenstvo poželeo predsednik Radivoj Debeljački

29. avgust 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport

Srbobran je danas gostoprimljivi domaćin sportskom Savezu invalida Srbije, a povod je finalno takmičenje Državnog prvenstva u ribolovu koje uspešno sprovodi pomenuta organizacija.

Samo najbolji ribolovci invalidi došli su jutros na obale kanala Dunav Tisa Dunav u Srbobranu, njih 60 iz cele Srbije, zabacili su jutros udice u nameri da najboljim ulovom donesu nagradu gradu koji predstavljaju na ovoj smotri. Srbobran je ponovo izabran da bude mesto održavanja prvenstva zbog ambijenta koji je po volji takmičara, obala je pitoma i lako joj je prići i u invalidskim kolicima, a i domaćini, opština Srbobran i lokalni ribolovački klub, voljni su da na pravi način prime goste kako bi se oni osećali kao kod kuće.

Dragan Janketić, predsednik Sportskog Saveza invalida Srbije, u kratkom razgovoru objasnio nam je detalje današnjeg takmičenja i za naše čitaoce dao još par podataka vezanih za svoju organizaciju. “Danas su u Srbobranu najbolje plasirani takmičari iz svih gradova Srbije, koji su na lokalnim takmičenjima osvojili prva mesta, a danas se bore za mesto najboljeg u državi. Većina takmičara danas peca na plovak i udicom na većoj dubini, dok imamo i četiri takmičara koja koriste ‘feeder tehniku’. Današnjim prvenstvom završava se sezona takmičenja za ovu godinu. Period za nama, mislim na epidemiju korona virusa, negativno je uticala na sport uopšte pa tako i na onaj koji mi zastupamo. Za osobe sa invaliditetom je to posebno velik problem jer je za naše članove važno da se okupljaju, a da na pominjem da mnogi imaju hronične bolesti i zbog toga su osetljiviji na ovaj virus. Zbog toga je danas zdravstvena bezbednost učesnika bila posebna stavka u organizaciji. Obezbeđene su maske, rukavice, dezinfekciona sredstva i svima je merena temperatura, kako bi svi bili bezbedni”, rekao nam je Janketić, koji se zatim zahvalio na podršci koju je njegov Savez dobio od Ministarstva rada i socijale politike, a posebu zahvalnost je iskazao prema predsedniku opštine Srbobran, Radivoju Debeljačkom, i lokalnoj samoupravi jer pomaže koliko može, i pri tom ovo nije prvi put da to čini.

Ribolovce je obišao predsednik opštine Srbobran, Radivoj Debeljački, sa svojim saradnicima: zamenicom predsednika opštine Milicom Zarić i direktorom Centra za sport i turizam Sobodanom Subićem. Zajedno sa organizatorima iskoristili su priliku da obiđu takmičare, sa nekima i da popričaju, a posebno sa Nićin Predragom koji na Državnom prvenstvu brani ugled Srbobrana. Sportski Savez invalida Srbije uručio je predsedniku Debeljačkom zahvalnicu za podršku koju im je pružio, uz još neke skromne poklone sa motivima ove organizacije.

“Došli smo danas da pozdravimo naše goste i da im poželimo sreću u takmičenju. Drago mi je što smo u mogućnosti da budemo domaćini jednom ovakvom takmičenju, i što su ponovo za svoje nadmetanje odabrali lokaciju baš u Srbobranu. Očigledno je da im ovaj ambijent pored našeg mosta odgovara, zbog čega smo se danas dogovorili da i u narednom periodu nastavimo saradnju, a potrudićemo se da u tome budemo još bolji. Za potrebe današnjeg takmičenja radnici Mesne zajednice Srbobran su se potrudili da ova pista, kako je sportski ribolovci nazivaju, bude pokošena i čista, na čemu im se zahvaljujem. Kako sami ribolovci i predstavnici Saveza invalida kažu, ovaj prostor je jedan od boljih na kojima su bili, vreme je idealno lepo, tako da se nadam da će i u buduće dolaziti kod nas. Lokalna samouprava će ovu organizaciju danas pomoći sa određenim finansijskim sredstvima, kako bi im olakšali organizaciju takmičenja”, izjavio je Radivoj Debeljački za naš portal.

 

Facebook Komentari