Human Žića Maradona donira za lečenje dece

27. avgust 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Veliki humanitarac Žića Maradona, Srbobrancima dobro poznat po akcijama pomoći ugroženim porodicama realizovanim u našoj opštini, odlučio je da nastavi sa doprinošenjem deci kojoj je pomoć najpotrebnija.

Iako trenutno ne boravi u Srbiji, Human Žića Maradona (aka Živorad Đurić) je čuo za neprekidne aktivnosti koje se poslednjih mesec dana sprovode u Srbobranu sa ciljem da se obezbede sredstva za lečenje male Lane Jovanović. Kako ga za naše mesto vežu najtoplija osećanja, što je više puta ponovio tokom boravka u Srbobranu, a posebno zato što je osetljiv na decu čija je egzistencija ugrožena po bilo kom pitanju, Žića se javio Udruženju “Naša priča” i saopštio da želi da donira određenu svota za Lanu.

Izdvojio je 250 evra za ovonedeljnu akciju “Naše priče”, ali se tu nije zaustavio. Jednaku sumu namenio je još jednom detetu kojem je pomoć potrebna, a reč je o malom Danielu Laziću iz Srbobrana koga čeka neizbežna operacija srca, kako bi mogao da nastavi sa igranjem, odrastanjem i napretkom u životu.

Human Žića Maradona nije u mogućnosti da lično dođe i uruči donacije, ali je angažovao svoje poznanike iz Srbobrana koji će to učiniti već sutra u njegovo ime. On se ipak javio preko društvene mreže i poručio sledeće: “Često menjam države, gradove, pravce i planove, sanjarim dosta, ali cilj ne menjam nikada. Human ću biti do kraja života, za svu decu ovog sveta. Deca su naša gde god žive, koje god da su veroispovesti, boje kože. Niko neće odneti na onaj svet ni novac, ni zlato, ni kuće ni jahte. Budi human i pomozi, e to je najveće bogatstvo svakog uspešnog čoveka. Ta dela se pamte i prate gde god da si”, napisao je Žića Maradona.

Facebook Komentari