NAŠA PRIČA sakupila nepunih 100 hiljada za Lanu Jovanović

18. avgust 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Društvo

Jedno od najaktivnijih srbobranskih udruženja prethodnog vikenda bavilo se humanitarnim radom, odnosno prikupljanjem novčanih sredstava potrebnih za lečenje male Lane Jovanović. “Naša priča” je na svom igralištu uz pomoć mnogobrojnih posetilaca prikupila ukupno 98.500 dinara.

Nedeljno popodne je bilo vreme kada je igralište na Novom naselju privuklo najviše posetilaca, mnogobrojni Srbobranci iskoristili su lepo vreme tokom neradnog dana da sa svojim porodicama prošetaju do igrališta, provedu neko vreme u lepom ambijentu sa svojom decom, a usput i učine humani gest.

“Naša priča” je postavila tezgu na kojoj su posetioci mogli da se osveže limunadom, pojedu kuvane kukuruze, ili grickaju kokice, dok su drugi odlučili da se priključe akciji nudeći neku svoju robu sa ciljem da se prikupi što više novca u zajedničkoj kasi. Ubedljivo najviše novca prikupila je licitacija za fudbalski dres Aleksandra Katai, čak 30.000 dinara. Član udruženja “Naša priča”, Dalibor Maglajčević u čijem posedu je bio pomenuti dres kluba “Chicago Fire”, ustupio ga je kako bi se prikupio novac, a čovek koji je ponudio najvišu svotu bio je Radoslav Tutorov.

Daniel Piontek, predstavnik Udruženja “Naša priča”, u ime svojih prijatelja sa kojima je učestvovao u organizaciji ove akcije, želeo je da pohvali određene pojedince koji su svojim primerom pokazali šta znači biti human i nesebičan. “Iskreno se zahvaljujemo svim osobama koje su uzele učešće u humanitarnoj akciji. Zaista se mnogo ljudi odazvalo i posetilo naše igralište tokom vikenda. Pomenuo bih Mirjanu Ljubojević (Ikrašev), koja je došla kako bi prodavala svoje ručno pravljene lutkice i nakit, a ostvareni novac je dala za malu Lanu. Zahvaljujemo se i deci iz našeg kraja koja su akciju shvatila vrlo ozbiljno, devojčice su prodavale olovke, gumice i drugi školski pribor, dok je naš mali komšija Madžgalj pred svojom kućom prodavao igračke i sav novac koji je dobio dao je za Lanu. To nam je posebno drago, jer vidimo da sve što radimo pozitivno utiče na decu i usmerava ih na pravu stranu. Takođe moram pomenuti pekaru ‘Arizanov’ koja nam je izašli u susret i donirali određenu količinu peciva, a tu su i naši prijatelji iz ulice Devet Jugovića koji su nam pružili značajnu podršku, jer ipak je njihovo iskustvo u organizovanju humanitarnih akcija značajno”, rekao nam je Daniel.

Akcija je završena večernjom projekcijom animiranog filma na otvorenom, u kom su mogli da uživaju svi posetioci, ali je ipak to privukolo najviše dece. Zbog njih uostalom Udruženje “Naša priča” i postoji.

Facebook Komentari