Prva utakmica u novoj ligi i prvi bod za FK SRBOBRAN

17. avgust 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Protekle subote fudbalski klub “Srbobran” imao je premijerni meč u Vojvođanskoj ligi “Sever”, gde je na svom stadionu odigrao nerešeno 2:2 sa timom FK “Crvenka”.

Čak osam Srbobranaca je startovalo među prvih jedanaest na ovoj utakmici, i već u desetom minutu postigli gol za vođstvo od 1:0. Na dobar centaršut Saše Glendže odlično je reagovao Branislav Hađinac i zatresao mrežu “Crvenke”. Nedugo zatim domaća ekipa propušta dve zicer prilike za povećanje prednosti, što ubrzo biva kažnjeno. U 24. minutu sviran je korner za Crvenku nakon čijeg izvođenja je igrač ovog kluba, Jovan Subotić, izjednačio rezultat i postavio rezultat prvog poluvremena 1:1.

Drugo poluvreme Srbobranci otvaraju žestoko, prepuni želje da pokažu koliko vrede i dođu do novog vođstva. To polazi za rukom Igoru Pavićeviću u 55. minutu kada na asistiranje ,ponovo Glendže, postiže gol glavom. Ni ova radost nije trajala dugo, opet nakon izvođenja kornera, ovoga puta Nenad Končar daje glavom neodbranjiv pogodak u suprotan ugao galo i ponovo dolazi do izjednačenja u 66. minutu. Rezultat 2:2 ostao je do isteka poslednje sekunde, jedino je Marjanov još zapretio golu gostiju kada je glavom pokušao da loptu uputi u mrežu, ali ona završava tik pored stative i odlazi u aut.

Glavni sudija, Rade Krneta, pet puta je podizao žuti karton. U ekipi iz Šumice zaslužio ga je Marjanov sredinom drugog poluvremena, dok se kod gostiju čak četvorica fudbalera imenom našlo na kartonu žute boje. U prvom poluvremenu Končar i Zelić, a u drugom su grubim startovima to zavredili Kerekeš i Subotić. Končar je jedini koji je karton dobio zbog prigovora sudiji, dok su svi ostali napravili takozvane bezobzirne startove.

Srbobranska ekipa je još mlada i tek treba da stiče iskustvo u ovom rangu takmičenja, što će svakako steći kroz ovu premijernu sezonu. U klubu ističu da su zadovoljni prvom utakmicom i da su ponosni na svoje momke, istakao je predsednik Nemanja Perendić. “Momci su pokazali veliku želju da se nadigravaju i da svojim kvalitetom mogu da odgovore izazovima Vojvođanske lige. Dva puta smo vodili tokom utakmice, i ostaje mala žal što na premijernoj utakmici nismo uzeli sva tri boda, ali sve ukupno gledano sam zadovoljan i moram pohvaliti momke. Tim iz Crvenke je imao tri iskusna igrača i to je njihov najveći kvalitet, dok smo mi sa druge strane akcenat stavili na mladost i bolju fizičku spremnost, a samim tim smo bili i agresivniji. Možda nam je jedino nedostajala podrška publike da dođemo do pobede, ali nje nije bilo kao što znamo zbog situacije sa kovidom”.

“Mi smo već okrenuti drugoj utakmici, koju ćemo igrati u Bačkom Gradištu 23. avgusta, u nedelju od 17:00 časova. Biće to pravi ispit za nas, okršaj vredan pažnje i za nas vrlo značajan. Idemo da dokažemo da smo tim za Vojvođansku ligu, i da deca koja se u Srbobranu bave fudbalom imaju svetlu budućnost. Naslov blagog favorita dajem timu iz Bačkog Gradišta, ali samo zbog domaćeg terena, a mi idemo da se nadigravamo i da pokušamo da dođemo do bodova. Za protivnički tim nastupa jedan Srbobranac, Ljubomir Živanović, dete koje je prošlo školu fudbala u Bačkoj Topoli i stasao je u dobrog igrača i vrlo je bitna karika u igri tima ‘Vojvodina’ Bačko Gradište”, rekao nam je Perendić.

Facebook Komentari