U novu sezonu FK NAPREDAK ulazi pojačan

06. avgust 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Jedan od najstarijih sportskih klubova u opštini Srbobran koji i danas postoji, a pri tome je jedini klub u Nadalju, fudbalski klub “Napredak 1930.” aktivno se priprema za predstojeću takmičarsku sezonu u ligi “PFL Subotica”.

Novi trener kluba, Zoran Sofrenović, okupio je tim od 24 igrača sa kojima je počeo pripreme još 21. jula. Pored već ustaljenih igrača u ekipi Napretka mesta se našlo za čak 7 pojačanja, a najznačajnije stiže iz Feketića, odnosno iz kluba “Jadran”, a ime mu je Radovan Jovanović koji treba da pospeši napad ekipe. Tim je u protekloj sezoni takmičenje završio na 9. mestu, a želja je trenera kao i uprave da se ove godine ta lestvica podigne do 5. mesta što bi pomenuta pojačanja trebala da obezbede.

Pored redovnih treninga na nadaljskom stadionu je odigrana i prva kontrolna utakmica pred sezonu koja startuje 15. avgusta. U subotu 1. avgusta “Napredak 1930.” je ugostio tim iz Čuruga, FK “Hajduk”, sa kojim je odigrao odličnu utakmicu sa čak 8 golova i nerešenim rezultatom nakon isteka 90 minuta. Meč koji je bilo uživanje gledati golovima su ulepšali nadaljski ugrači: David Savkov sa dva pogotka, a Dušan Kozomora i Nikola Mandić sa po jednim postignutim golom.

Naredni vikend donosi Nadaljčanima dve nove provere, prva u srbobranskoj Šumici 8. avgusta (subota u 17h) gde će uporediti formu sa timom FK “Srbobran”, što bi trebalo da bude zanimljivo jer je u pitanju duel opštinskih ekipa. Već 9. avgusta (nedelja u 18h) sledi treća kontrolna utakmica za nadaljske momke, a protivnik je ovoga puta tim iz istog ranga takmičenja, ali zrenjaninska liga (PFL Zrenjanin), sa timom FK “Vojvodina” Novo Miloševo. Time će se staviti tačka na pripremne utakmice jer već 15. avgusta sledi prvi ligaški meč u Ravnom Selu, protiv ekipe FK “Proleter”.

Facebook Komentari