Počele pripreme u FK MLADOST RADOST

03. avgust 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

Nedelja za nama, 2. avgust, i zvanično je bio dan početka sportskih priprema u fudbalskom klubu “Mladost Radost”. Teren stadiona na Rajčuru bio je mesto okupljanja i prvog zajedničkog treninga prvog tima pred nastupajuću takmičarski sezonu 2020/21.

Vreme godišnjih odmora uticalo je na to da neki igrači izostanu sa prvog okupljanja tima, što je razumljivo, a ima i dovoljno vremena do početka takmičenja da se svi uigraju. Predsednik kluba “Mladost Radost”, gospodin Predrag Trbojević, bio je zadovoljan brojem igrača koji je trenirao u nedelju i očekuje da se ubrzo krene sa ozbiljnim radom na podizanju forme.

“Naš tim broji više od 24 igrača, iako danas nisu bili svi prisutni mogu reći da je prizor sa treninga vrlo lep. Većinu igračkog kadra čine momci iz Srbobrana, a imamo i 4 igrača iz Turije, što će uz još 2 najavljena dolaska biti dovoljno da odgovorimo izazovima naredne sezone. Imaćemo na raspolaganju 3 golmana i više od 20 igrača što je za svaku pohvalu. Kako većina naših igrača ima i druge životne obaveze, bilo da je reč o poslu ili studijama, trudićemo se da treninge zakazujemo tako da većina može da im prisustvuje, a imaćemo 4 treninga nedeljno uz kontrolne utakmice vikendom, što mislim da je dovoljno da se dobro pripremimo za prvenstvo. Početak takmičenja je najavljen za prvu nedelju septembra meseca, a kako je liga nažalost smanjena, nastupaće samo 8 timova. Naš cilj je i ove godine napredak u viši rang, u ligu gde je sezona sigurnija i gde se igra više utakmica. Trener Slaviša Gavrilov i ovi mladi momci, raspona godina od 17 do 23, to zaslužuju”. 

“Kada su u pitanju mlađe kategorije igrača, napravljena je kohezija dva ovdašnja kluba, FK “Srbobran” i FK “Mladost Radost”, kako bi se zbog broja dece koja dolaze na treninge napravio što bolji ambijent. Sva deca treniraju zajedno u Šumici sa školovanim trenerima, a vodi ih profesor Zoran Mijić kao koordinator škole fudbala. Takva saradnja klubova je dobra, koristiće deci, našoj opštini i ima moju maksimalnu podršku. Nadam se da će ovaj naš stadion u jednom trenutku imati potrebne uslove i da će se mlađe kategorije vratiti da ovde igraju neke utakmice. Trenutno uslove za to nemamo, nema električne energije, spaljene su nam tribine, više puta uništavane klupske prostoriju, kradene lopte i sportski rekviziti. Struju za održavanje današnjeg treninga obezbeđuje nam agregat, a za neka veća ulaganja u obnovu tribina i svega drugog što je uništeno bila bi nam potrebna pomoć nekih pravih ljudi, kako privatnika tako i lokalne samouprave”, rekao je Trbojević.

Facebook Komentari