Situacija sa koronom u Srbobranu nije dobra, potrebna je veća ozbiljnost građana

27. jul 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Ovo je mišljenje direktora srbobranskog Doma zdravlja, Kladar dr Vlastimira, nakon što je broj zaraženih u opštini skočio na 29.

“U našem Domu zdravlja su od četvrtka do sad još tri pacijenta pozitivna na covid 19, čime se ukupan broj osoba zaraženih u letnjem talasu popeo na 29. Želim da naglasim da ukupna situacija nije dobra i molim sve građane da se pridržavaju svih mera koje su donete na Kriznom štabu. Posebno želim da se obratim mladima ljudima koji su, kako se pokazalo, najčešći prenosioci. Molim vas da shvatite ozbiljnost situacije i da svojim odgovornim ponašanjem, nošenjem maski, držanjem distance i izbegavanjem nepotrebnih okupljanja znate da možda spašavate nečiji život. Koliko mogu da primetim stariji su ovaj put pokazali daleko veću odgovornost i poštuju sve preporuke lekara, ali to nije dovoljno i zato se posebno ovom prilikom obraćam mladima. Budite odgovorni, to je sve što tražimo u ovom trenutku od vas”, rekao je Kladar.

Takođe, loša vest je i to da je i broj umrlih građana opštine Srbobran, od posledica oboljevanja virusom Covid-19, sada 2. Nakon tragične smrti muzičara Tanasić Vase, obavešteni smo da je preminuo i Lazar Nikolić Pile iz Turije. Umro je u bolnici u Novom Sadu, a sahrana će biti u njegovoj Turiji sutra u 17:00 časova.

Facebook Komentari