Nošenje maski postalo je obavezno

17. jul 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

S ciljem smanjenja rizika od zaraze virusom COVID 19, a u skladu sa naredbom koja dolazi iz Vlade Srbije, Štab za vanredne situacije opštine Srbobran izašao je sa novim obaveznim merama za sve građane.

N A R E D B A

1. Naređuje su upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i na otvorenom prostoru na teritoriji opštine Srbobran na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od 1,5m poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih stajališta i slično. Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski.

2. Naređuje su upotreba zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i javnim mestima na kojima nije moguće obezbediti distancu od 1,5m, roditelji, staratelji maloletne dece, dužni su da obezbede da njihova deca nose zaštitne maske.

3. Zabranjuje se okupljanje na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru više od 10 lica. Za vreme boravka na javnim mestima između okupljenih mora postojati distanca od 1,5m odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum 4m².

Naredbu potpisuje Komandant opštinskog štaba Radivoj Paroški.

Facebook Komentari