FK Srbobran se plasirao u VOJVOĐANSKU LIGU “Sever”

17. jul 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Fudbal, Sport

“Čast mi je i zadovoljstvo da obavestim Srbobrance da se naš fudbalski klub ‘Srbobran’ plasirao u Vojvođansku ligu –  Grupa Sever”, rekao nam je prilikom posete stadionu u Šumici, predsednik ovog sportskog kolektiva Nemanja Perendić.

On je izrazio veliko zadovoljstvo saopštavajući ovu dobru vest, dobru po više osnova. Naime, ne samo da je potvrđen kvalitet rada u klubu u poslednjih godinu dana, već je reč i o kontinuitetu rada, a svi se sećamo tragičnog odlaska Jovice Tešiće Joleta, pokojnog predsednika koji kada je došao na čelo kluba želeo je da popravi stvari. Taj posao nastavio je Perendić, a njegove želje, stremljenja i argumenti, koji svedoče da tako i postupa, vidljivi su svakom ko poseti stadion, a ovaj plasman je kruna svega.

“Ovaj povratak u ligu u kojoj smo do pre tri sezone vladali, i posle svega što nas je zadesilo, smatram velikim uspehom kluba. Ovo je liga koja zadovoljava naše potrebe i koja će okupiti još mladih fudbalera na terenima, a veseliće i sve Srbobrance koji vole fudbal, jer će sad imati prilike da gledaju kvalitetnije utakmice. Na nama u upravi kluba velika je odgovornost, uspeli smo da se plasiramo u željenu ligu, ali sad treba i opravdati priliku koja nam se ukazala”, rekao nam je Perendeić, naglasivši da je na nedavno odigranoj pripremnoj utakmici, u prvom timu, nastupilo čak 8 Srbobranaca od 11 startera, što je dodatan razlog da se publika vrati na tribine.

U klubu su trenutno zaposlena četiri trenera koja rade sa mlađim selekcijama, a koordinator škole fudbala je Zoran Mijić, što po rečima predsednika garantuje da se sa decom radi ozbiljno i posvećeno, a čak 90 mladih fudbalera, koji su redovni na treninzima, to može da potvrdi. Ne radi se samo na fudbalskom obrazovanju u školi fudbala, ističe se i pedagoški rad sa decom, zbog čega je i bilo važno da se prilikom odabira trenera vodi računa da poseduju diplome fakulteta za sport, ili da su bar u procesu sticanja iste.

“Nadamo se da će dobri rezultati privući dečake da počnu da treniraju fudbal i da će broj polaznika naše škole biti još veći, a pozitivni komentari koje dobijamo od roditelja ne samo da nam prijaju već i govore da smo na pravom putu. Naravno članarina i dalje ne postoji, jer ne želimo da novac bude prepreka nekom detetu koje želi da trenira. Takav način finkcionisanja naravno ne bi bio moguć bez podrške opštine, koja ne samo da novčano održava klub, već nam je pomogla i u građevinskom materijalu. Mnogo smo pažnje posvetili uređenju terena, klupskih prostorija i pomoćnih objekata. U delu prostorija je rekonstrukcija završena, a trenutno se radi na dve svlačionice, tuševima, i na hodniku, što bi do jeseni trebalo da se završi, kada ćemo imati četiri svlačionice u funkciji. Neće više biti nepotrebnih gužvi i čekanja kada se deca smenjuju na treninzima. Takođe veliki posao smo uradili na samom stadionu, sve ograde su ofarbane, deo zida čak u bojama srpske zastave, stolovi i klupe na ulazu su popravljeni, posađene su tuje, radimo na osposobljavanju prostorije na spratu, takozvane svečane lože, izbetonirali smo staze između svlačionice i terena, iskrčili i uredili prilaz kako bi imali mesta za parking autobusa gostujućih timova itd. Veliku zahvalnost pored opštine, od nas dobija i tim Veterana, koji izvode lično dobar deo ovih radova i daju pravi primer odnosa prema voljenom klubu. Naravno tu je uz nas uvek i Mesna zajednica Srbobran, kojoj takođe zahvaljujemo na svakoj pomoći i podršci”, završio je Perendić.

Sekretar kluba sa Vašarišta, Miloš Drača, govorio je o prethodnoj sezoni, igračkom kadru i željama za narednu: “Prvi deo sezone, gde smo kod kuće na sedam utakmica zabeležili isti broj pobeda, dao nam je priliku da napravimo rezultat koji vodi u viši rang takmičenja. Kada se tome doda da smo i na gostovanjim pružali dobre igre, lakše je bilo ući u drugi deo sezone. U tom prolećnom delu prvenstva odigrane su samo dve utakmice i takmičenje je prekinuto zbog korone, tako da je druga pozicija na tabeli u tom momentu vodila u viši rang takmičenja. Mislim da nam je mesto u Vojvođanskoj ligi i da ćemo sa igračkim kadrom koji trenutno imamo, a nije mnogo promenjen u odnosu na sezonu za nama, moći da držimo neku zlatnu sredinu na tabeli naredne sezone. Većina naših igrača je iz Srbobrana, napustila su nas samo tri igrača za koje smo našli zamene među svojom decom, još u prvom delu prvenstva, tako da smo spremni za takmičenje”. 

“Još jedan uspeh tima važno je spomenuti, a to je osvajanje Kupa fudbalskog Saveza ‘Bečej-Srbobran’, gde smo u finalu pobedili nadaljski FK ‘Napredak’, što je dobra uvertira za Vojvođansku ligu čiji je početak najavljen za 15. avgust. Trenažni proces se odvija svakodnevno, sa trenerom Zlatkom Novakovićem iz Feketića, i spremamo se za premijernu utakmicu. Još ne znamo ko će nam biti prvi protivnik, saznaćemo to nakon žreba koji će biti održan u Novom Sadu pred početak takmičenja. U pomenutoj ligi i dalje nastupa ‘Mladost’ iz Turije, kao i ‘Bačko Gradište’, naše komšije iz Lovćenca i drugi nama poznati klubovi”, rekao nam je Drača, a zatim je pozvao igrače koji su potekli iz “Srbobrana”, a nastupaju za neke druge klubove, da se vrate u izvorni klub gde će za njih uvek biti mesta. Ovom pozivu se pridružio i predsednik Nemanja Perendić, proširujući poziv na decu koja žele da treniraju da dođu u klub, i naravno još jednom je pozvao sve ljubitelje ovog sporta da ispune tribine na predstojećim utakmicama.

Facebook Komentari