Ekipa AGROMAUS pobednik je IVANJDANSKOG turnira u Nadalju

14. jul 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Po prvi put ove godine, uoči crkvene slave Ivanjdan, u Nadalju je organizovan turnir u fudbalu na goliće, takozvani ulični fudbal, koji je na iznenađenje mnogih privukao dosta ekipa.

Čak 37 sastava uzelo je učešće u takmičenju na terenu Osnovne škole “Žarko Zrenjanin Uča”, uz kotizaciju od 5.000 dinara dolazile su ekipe iz svih krajeva Bačke. Veliki odziv neki pripisuju trenutnoj situaciji sa koronavirusom, odnosno izostanku svih poznatijih takmičenja koja su do ove godine redovno odražavana, ali ono što je sigurno je da je fudbalerima falilo dobrih nadmetanja, tako da je turnir u Nadalju bio mesto na kojem su svi želeli da se pojave i probaju da dođu do velike nagrade. Ekipu je moglo da čini 5 igrača, tri na terenu bez golmana, i dvojica kao izmene.

Takmičenje je počelo 26. juna, samo deset dana nakon što je Miodrag Ivanović predočio ideju za priređivanje turnira četvorici drugara, a zatim su je zajednički u rekordnom roku i realizovali. Oformljeno je 6 takmičarskih grupa sa po 6 timova, uz izuzetak jedne grupe u kojoj je bilo 7 ekipa. Igralo se do 12. jula kada je turnir i završen, uz par dana pauze, baš u momentima kada je zasedao Republički krizni štab, i kada se nije znalo da li će se sa takmičenjem nastaviti.

Turnir u Nadalju osvojio je domaći tim, svima poznata ekipa koja iako je prošle godine značajno podmlađena, ne prestaje da prezentuje odlično fudbalsko umeće. Jedan od momaka koji je nastupao za najbolji tim turnira, Nikola Savin član ekipe “Agromaus”, opisao nam je ukratko put koji su morali preći da dođu do glavne nagrade. “Nije bilo lako doći do trofeja, konkurencija ekipa je bila dosta jaka. U našoj startnoj grupi bilo je 6 ekipa, gde smo zabeležili jedan poraz, jednu nerašenu utakmicu i tri pobede, nakon čega smo zauzeli drugu poziciju u grupi pred osminu finala. U prvoj utakmici eliminacija sastali smo se sa jednom ekipom iz Novog Sada i pobedili smo ih naravno, a u četvrtfinalu je bilo dosta teže jer smo se ukrštali sa još jednom nadaljskom ekipom, sa momcima koje dobro poznajemo. Još jednom kažem, bilo je teško, ali smo uspeli da ih savladamo i uđemo u polufinale koje smo rutinski završili 3:0, ponovo jedan novosadski tim. U finalu smo igrali sa ekipom iz Bačkog Gradišta ‘Auto servis Kudrić’, koje smo pobedili rezultatom 4:1, i zasluženo slavili uz pehar osvajača turnira”, rekao nam je Nikola nekrijući zadovoljstvo što su on i drugari zadržali pehar u svom selu.

Pobedničkoj ekipi pripala je i nagrada od 100.000 dinara, uz pomenuti pehar i zlatne medalje za svakog igrača ponaosob. Novčane nagrade obezbeđene su iz kotizacija, dok je pehare i medalje obezbedila opština Srbobran, koja je za potrebe turnira ustupila i semafor za prikaz rezultata, kao i zaštitnu ogradu oko terena. Drugoplasirana ekipa”Auto servis Kudrić” iz Bačkog Gradišta osvojila je nagradu od 30.000 dinara i pripadajuća odličja, dok je ekipa “Jasike 2003” iz Vrbasa morala da se zadovolji nagradom od 10.000 dinara i bronzanim medaljama.

Ovakvi sportski skupovi retko prođu bez neke akcije čiji je cilj humanost, a Nadaljčani se mogu pohvaliti sa čak dve. Svo vreme trajanja turnira prikupljan je novac za lečenje dve devojčice, Sofije Markuljević i Lane Jovanović, za čije lečenje će biti uplaćen novac prikupljen dobrovoljnim prilozima učesnika i posetilaca turnira.

 

Facebook Komentari