Petrovdan je poseban i u ovim okolnostima

12. jul 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Crkva, Lokalna samouprava

Dočekasmo taj 12. jul, Petrovdan, najsvečaniji i najveseliji dan u godini, bar kad je srbobranska varoš u pitanju. Jeste da je ovogodišnja situacija takva da nećemo slaviti kako smo navikli, ali to ne utiče na osećaj posebnosti kada osvane ovaj dan.

Predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, čestitao je tim povodom Petrovdan svojim Srbobrancima: “Poštovani sugrađani, Srbobran danas obeležava Petrovdan, a ja koristim priliku da vam svima čestitam slavu, uz želje da je obeležite u zdravlju, sa svojim najmilijima. 

Veliki praznik proslavljamo u posebnim okolnostima, suočeni sa opasnostima koje pred nas stavlja epidemija COVID 19. U toj borbi imamo jedan cilj – sačuvati zdravlje građana, snagu i potencijal za budućnost. Prethodnih godina pokazali smo na kakav način umemo da obeležimo Petrovdan, kakvi domaćini umemo da budemo svim gostima iz mnogih gradova regiona, ali ovaj 12. jul, Petrovdan 2020. godine, potrebno je da obeležimo poštujući sve odluke i preporuke Kriznog štaba Vlade Srbije za suzbijanje epidemije koronavirusa i Štaba za vanredne situacije opštine Srbobran. Samo odgovornost, disciplina i oprez, uz stručnu zaštitu naših lekara, pomoći će nam da iz ovog problema izađemo kao pobednici, kao oni koji imaju nameru da nikad ne prekinu obeležavanje Petrovdana i svih drugih velikih praznika. Žao mi je što ovogodišnja slava prolazi bez prepoznatljivog petrovdanskog ambijenta, ali biće prilike da se okupljamo i veselimo, a sad je naš zajednički cilj da suzbijemo korona zarazu, sačuvamo zdravlje i živote ljudi. Još jednom – dragi Srbobranci, srećna vam slava”, stoji u čestitki Radivoja Paroškog, predsednika opštine Srbobran, kojoj se pridružuje i redakcija “Srbobran Danas”.

Kako je već poznato lokalna samouprava je uoči praznika najavila da neće organizovati proslavu usled zdravstvene situaciju u kojoj se nalazimo, ali to ne sprečava trgovce i ugostitelje da ponude svoje usluge i proizvode onima koji to žele, naravno poštujući propisane norme. Sam centar Srbobrana, Trg slobode, zauzele su tezge sa vašarskim slatkišima, suvenirima i igračkama, što daje na ambijentu i osećaju da je današnji dan slavarski, čemu doprinose i najave nekuh kafića i restorana da su spremili muzičke programe za svoje goste, ali naravno u prostoru pod vedrim nebom.

U razgovoru sa nekolicinom sugrađana stekli smo utisak da niko nije presrećan zbog toga što će izostati velika proslava od 2-3 dana, ali opet većina shvata da tako mora i prihvata činjenicu koja je nepobitna – Zdravlje je najvažnije.

Facebook Komentari