Kladar: Budite oprezni zbog porasta broja obolelih

10. jul 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Stanje sa brojem novoobolelih u Srbiji ni danas nije dobro, potvrđena je zaraza korona virusom kod 386 osoba u poslednja 24 časa, zbog čega je važno da svako za sebe donese odluke kojima će sprečiti da i sam bude transportovan do najbliže COVID bolnice.

Direktor Doma zdravlja “Dr Đorđe Bastić” u Srbobranu, Kladar dr Vlastimir, dostavio nam je fotografije na kojima se prikazuje kako se vrši dezinfekcija vozača i sanitetskog automobila nakon prevoza COVID pozitivnih pacijenata, i uz to je poručio građanima opštine Srbobran: “Molim građane Srbobrana da se uzdrže od epidemiološki neprihvatljivih druženja zbog naglog porasta COVID pozitivnih pacijenata. Budite oprezni”.

U toku poslednja 24 časa testirano je 8.646 osoba, i potvrđeno je pomenutih 386 pozitivnih na COVID-19. Od posledica oboljevanja umrlo je još 18 ljudi, čime se broj smrtno stradalih od korone popeo na ukupno 370 osoba. Od početka epidemije do sad je testirano 480.346 građana, pozitivnih je bilo 17.728, dok se još 3.639 vode kao oboleli. Trenutno je na respiratorima 130 pacijenata širom Srbije.

Facebook Komentari