Sva prijavljena deca primljena su u vrtiće PU RADOST

08. jul 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca

Upis dece u vrtiće srbobranske opštine uspešno je završen, a zaposleni u PU “Radost” sa zadovoljstvom kažu da je svih 398 dece primljeno i to u one vrtiće koji su bili želja roditelja.

Danas je na sajtu predškolske ustanove objavljen spisak sa imenima dece koja će od 1. septembra poći u vrtiće, razvrstani po objektima i grupama kojima će pripadati. Pored toga, lista sa imenima dece primljene za celodnevni boravak istaknuta je i na objektu “Snežana”, na adresi Jovana Popovića 9 u Srbobranu, gde roditelji takođe mogu pronaći željenu informaciju.

Par reči o samom upisu i trenutnom funkcionisanju PU “Radost” dobili smo od direktorke ove ustanove, Biljane Bajić. “Ove godine je naša ustanova po prvi put upis dece obavljala elektronski, gde je sve prošlo u najboljem redu. Roditelji su svo vreme imali dostupan info telefon koji su mogli da pozovu i pronađu odgovore na sve nedoumice i moguće probleme. Svim roditeljima smo izašli u susret, sva deca su upisana u željene vrtiće, bez i jednog deteta da je ostalo ne upisano. Očekujemo da će pred početak školske godine, 1. septembra, biti još nekoliko dece za naknadan upis, što neće biti problem jer mesta ima. Kada su u pitanju trenutne aktivnosti, u objektu ‘Snežana’ borave deca koja su u celodnevnom boravku, njih dvadesetak, to su deca čiji roditelji rade a njih nema ko da čuva. Naši vaspitači se pripremaju za narednu školsku godinu, trenutno traju onlajn seminari na kojima se usavršavaju, svako u svom domu. U ovom momentu nema nekih posebno organizovanih aktivnosti za mališane, ali je sigurno da će ih biti kad počnemo sa radom u punom kapacitetu”, rekla nam je direktorka Bajić, koja je izrazila nadu da će školska godina početi kad je i planirana, misleći na epidemiološku situaciju, a ustanova koju vodi biće sigurno spremna da dočeka decu.

Biljana je pohvalila odgovoran odnos roditelja koji svoju decu dovode na celodnevni boravak. Niko od roditelja ne ulazi u prostor za boravak dece, dovedu mailšane do prijemnog dela gde ih preuzimaju vaspitačice, koje dalje brinu o njima. “Na ulazu su postavljene dezobarijere, zaposleni nose zaštitnu opremu, a sprovodi se i pojačana dezinfekcija prostora, svih površina i naravno ruku. Takođe roditelji vode računa da ne dovode u vrtić dete koje ima neke simptome, a vaspitačicama prijavljuju ako kod deteta primete neku promenu. Zajednički se pazi na zdravlje mališana, pridržavamo se svih propisanih mera i pratimo kad se izreknu nove, a tu su i obaveštenja školske uprave po kojima odmah postupamo”, dodala je Biljana.

Jedna novina je da će od septembra u objektu na Vašarištu biti oformljena grupa dece za celodnevni boravak, kako bi se izašlo u susret većem broju roditelja iz ovog kraja Srbobrana.

Spisak primljene dece po vrtićima i grupama.

Facebook Komentari