HRABRI BORCI donirali brašno BISERU

07. jul 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: udruženje

Danas je Udruženje ratnih veterana „Hrabri borci“ iz Srbobrana uputilo donaciju u vido 50 kilograma brašna, dnevnom boravku srbobranskog “Bisera”, što je kod korisnika ove usluge udruženja izazvalo radost i ideje šta bi to sve moglo da se pravi za jelo.

Poseta jednog udruženja drugom obavljena je uz poštovanje svih mera opreza, kako bi se zaštitilo zdravlje štićenika Udruženje za MNRO „Biser“ iz Srbobrana. Predsednik Udruženja boraca 1990-1999 ,,Hrabri borci” iz Srbobrana, Mirko Slavuj, je tokom posete izjavio:

,,Imali smo 156 džakova brašna po 5 kg, svojim članovima smo podelili 146 džakova, a članovi Upravnog odbora udruženja su odlučili, da ostatak bude poklonjen Udruženju MNRO ‘Biser’. Pošto smo svi zaposleni, morali smo uskladiti termine posete, tj. da bi doneli brašno u prostorije dnevnog boravka. Na kraju su to učinili članovi Upravnog odbora Mihalj Boroš, Milivoj Karanović, Mile Jokić, Laslo Paracki i moja malenkost. Deca su se jako obradovala poklonu. Nakon predaje brašna imali smo prilike da se od radnika u MNRO ‘Biser’ informišemo o aktuelnim programima udruženja, o svakodnevnici ove dece, i drago nam je da smo uspeli da ih iznenadimo poklonom“, rekao je Mirko Slavuj.

Koordinator dnevnog boravka, Timko Radmila, zahvalila se u ime svih korisnika kao i zaposlenih u udruženju kom i sama pripada, članovima Udruženja „Hrabri borci“ što se uvek sete “Bisera” i pomažu kada god su u mogućnosti.

Još jedna novost u “Biseru” je i to da su od Saveza udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama Vojvodine dobili sredstva namenjena realizaciji projekata za razvoj socijalnog preduzetništva i zapošljavanja osoba sa intelektualnom ometenošću. Komisija Saveza je pored srbobranskog izabrala i apatinsko Udruženje “Breza”, a odobrena srestva za realizaciju u visini od oko 300.000 dinara. “Biser” će, po rečima predsednice Slavke Popić, novac utrošiti za nabavku mašine za štampu na različitim površinama, čime će se povećati asortiman proizvoda koji nastaju u radionicama dnevnog boravka.

Važno je spomenuti i da se “Eko kamp” Udruženja „Biser“ odlaže za neki naredni period po preporuci kriznog štaba opštine Srbobran, a sve zbog ponovnog povećavanja zaraženih virusom Covid 19.

Facebook Komentari