Najbolji filmovi SLOBODNE ZONE u Srbobranu

03. jul 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

U periodu od 08. do 29. jula publika u Srbobranu imaće priliku da vidi četiri filmske projekcije ostvarenja sa prošlogodišnjeg festivala “Slobodna zona”.

“Slobodna zona je filmski festival osnovan 2005. godine sa idejom da se kroz popularizaciju angažovane kinematografije, koja nije deo uobičajenog bioskopskog repertoara, otvori prostor za promociju, promišljanje i razumevanje aktuelnih društvenih pojava i problema u svetu, zemlji i regionu. Posle festivala koji se dešava svake godine u novembru, kreće se na Turneju Slobodne zone gde publici u manjim gradovima, mestima i selima prikazuje pet do sedam najboljih filmova sa prethodnog festivalskog izdanja. Dom kulture Srbobran ove godine se odlučio za četiri filma koja će svake srede tokom jula biti prikazane na već dobro poznatom mestu, na terenu iza sportske hale od 21.15 časova“, saopšteno je iz Doma kulture Srbobran.

Фестивал Слободна зона у Србобрану!

Фестивал Слободна зона у Србобрану!Трећа биоскопска пројекција у Србобрану, у оквиру „Културног лета 2020.“ биће одржана у среду 8. јула са почетком у 21:15, на кошаркашком терену иза спортске хале, а приказиваће се филм „Алис и градоначелник“.Слободна зона је филмски фестивал основан 2005. године са идејом да се кроз популаризацију ангажоване кинематографије, која није део уобичајеног биоскопског репертоара, отвори простор за промоцију, промишљање и разумевање актуелних друштвених појава и проблема у свету, земљи и региону. После Фестивала који се дешава сваке године у новембру, фестивал креће на Турнеју Слободне зоне где публици у мањим градовима, местима и селима приказује 5 до 7 најбољих филмова са претходног фестивалског издања. О филму:Градоначелник Лиона, Пол Терано, пати од егзистенцијалне кризе. Након 30 година у политици, осећа се потпуно празно и лишен идеја. Како би то превазишао, Пол ангажује младу и паметну филозофкињу, Алис Ајман, за необичан посао предлагања идеја Градској скупштини. Кроз њихов однос редитељ на духовит и дирљив начин преиспитује савремени живот, кроз филтер две генерације. Дијалог двеју дијаметрално супротних личности које преиспитују све оно у шта су до тада веровале.

Posted by Dom kulture Srbobran on Friday, July 3, 2020

Repertoar:

  • 08. jul – Alis i gradonačelnik
  • 15. jul – Okrug
  • 22. jul – Moje neverovatno leto sa Tes
  • 29. jul – Zvezda od 100 kg.

Projekcije se održavaju na otvorenom uz poštovanje mera u borbi protiv širenja zaraze KOVID 19, koje je donela Vlada Republike Srbije. Projekcije su besplatne.

Facebook Komentari