Srbobran bez manifestacija u julu, otkazana i proslava Petrovdana zbog korone

02. jul 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Rast broja zaraženih korona virusom, koji je zabeležen poslednjih dana u pojedinim gradovima u Srbiji, naveo je rukovodstvo opštine Srbobran da tradicionalne julske, kulturne i sportske manifestacije odloži za bolja vremena.

“Zdravlje građana je prioritet i ne želimo da ga ugrozimo bilo kakvim javnim programima. Zbog toga ove godine nećemo na prepoznatljivi način obeležiti mesne slave – Ivanjdan u Nadalju i Petrovdan u Srbobranu, dva praznika koji iz godine u godinu okupljaju sve više ljudi i čine jul u našoj sredini veoma zanimljivim. Svake godine programi koje organizujemo privleče na hiljade ljudi, ali kako ove godine imamo potpuno nove okolnosti zbog zaraze KOVID 19, primorani smo da sve otkažemo i tako sprečimo mogućnost da se zaraza širi javnim okupljanjima. Slična odluka je doneta i za tradicionalne Petrovdanske kasačke trke, kao i za popularne sportske turnire u malom fudbalu, basketu i drugim uličnim sportovima, jer nam je zdravlje građana na prvom mestu. Nadam se da su ove mere privremenog karaktera i da ćemo u nedeljama pred nama, uz poštovanje svih zdravstvenih mera koje propisuje država, uspeti da obuzdamo širenje epidemije i ponovo dobiti priliku da se družimo na javnim mestima i uživamo u raznim programima i svečanostima”, saopštio je danas Radivoj Paroški, predsednik opštine Srbobran.

On je pozvao građane opštine Srbobran da se pridržavaju propisanih mera, nose zaštitne maske, održavaju higijenu ruku i drže međusobnu distancu, jer će tako dati najbolji doprinos suzbijanju zaraze.

Facebook Komentari