Stasala je još jedna generacija maturanata

01. jul 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Škola

Generacija malih maturanata 2020. u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Srbobranu juče je dobila svoje diplome, zahvalnice i nagrade za vredno učenje, đak generacije je Magdalena Šeatović, koja je i nosilac Vukove diplome.

Isto priznanje za besprekoran prosek ocena dobile su i Anđela Smajić, Teodora Jolić, Tijana Jocić i Snežana Gagić. Svečanost dodele diploma priređena je po prvi put u dvorištu škole, gde se učenicima, maturantima i njihovim porodicama obratila direktorka ove obrazovne ustanove, Julkica Popović:

“Ove godine je 62 učenika naše škole, u četiri odeljenja, završilo osmi razred. Čestitam im na postignutim uspesima, i zahvalna sam im na tome što su bili tako dobri. Ovo je bila jedna divna generacija učenika, oni su prvi probili led i po novom sistemu završili osmi razred osnovne škole, odnosno imali su elektronsku nastavu. Svi su je uspešno završili i to moram da pozdravim”, rekla je direktorica Popović.

Okupljenima su se obratile i odeljenjske starešine malih maturanata: Dragana Čokić, Željko Vasić, Milena Vukićević, Teodora Delić i Petar Plemić, uputivši svojoj deci lepe želje za dalje školovanje, ali i za život uopšte.

Proslava mature održana je u holu škole, gde su se deca malo zabavila, ali i oprostila od svoje druge kuće, u kojoj su provela poslednjih 8 godina (Galerija slika).

Facebook Komentari