Ribolovačko prvenstvo Vojvodine za invalide održano je u Srbobranu

29. jun 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Pokrajinsko prvenstvo invalida u ribolovu održano je na obali kanala Dunav-Tisa-Dunav u Srbobranu protekle subote, a domaćin ovog sportskog susreta bilo je “Drustvo za sport i rekreaciju invalida Srbobran”.

Takmičenju je pristupilo 48 takmičara iz 12 mesta naše pokrajine, podeljeni u četiri sektora, 3 namenjena muškarcima i jedan za ribolovce zenskog pola. Kilibarda Milorad, predsednik Sportskog saveza invalida Vojvodine, rekao je o ribolovačkom nadmetanju sledeće:

“Savez koji predstavljam organizator je Pokrajinskog prvenstva invalida Vojvodine u ribolovu, i predstavlja redovno takmičenje koje se u kalendaru takmičenja nalazi svake godine. Naš savez ima 10 sportskih disciplina, a sportski ribolov je jedna od onih koje su vrlo zastupljene. U Srbobran smo došli jer nam teren i termin najviše odgovaraju, na čemu zahvaljujem našem domaćinu ‘Drustvu za sport i rekreaciju invalida Srbobran’. Među 12 opštinskih organizacija koje danas učestvuju su pored Srbobrana i: Bačka Palanka, Subotica, Novi Sad, Zrenjanin, Vrbas, Kula, Bela Crkva, Kikinda, Pančevo, Stara Pazova i Inđija. Svaka organizacija ima po 4 takmičara, što ukupno iznosi 48 ribolovaca. Drago mi je da nas je vreme poslužilo, što nagoveštava uspešno takmičenje”, rekao je Kilibarda.

Takmičenje jeste bilo uspešno, pogotovo za zrenjaninsku ekipu koja je u sva 4 sektora osvojila jedno od prva tri plasmana (1,2,2,3) što im je donelo i prvu poziciju u generalnom plasmanu. Drugo mesto zauzeli su Kuljani, a treća je bila ekipa opštine Bačka Palanka. Dalji redosled ekipa na Pokrajinskom prvenstvu invalida Vojvodine u ribolovu bio je: 4. Pančevo, 5. Novi Sad, 6. Vrbas, 7. Kikinda, 8. Srbobran, 9. Inđija, 10. Stara Pazova, 11. Subotica, 12. Bela Crkva.

Facebook Komentari