Atletski klub beleži uspehe na svim takmičenjima

25. jun 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: atletika, Deca, Sport

Posle zapaženih rezultata u Sremskoj Mitrovici, posebno kvalifikacija Kovačev Anje na republičko takmičenje, “Srbobranski atletski klub” učestvovao je na još dve atletske smotre sa kojih se vratio bogatiji za nekoliko priznanja.

Atletski stadion u Sremskoj Mitrovici, na kom je Anja Kovačev zavredila učešće na republičkom takmičenju, bio je mesto održavanja i ove druge značajne smotre. Anja je skokom u dalj od 4,64 metra obezbedila kartu za pionirsko nadmetanje najvišeg ranga, a zatim je ponovo u Mitrovici, 21. juna na republičkom takmičenju, skočila 4,56 metara, čime je osvojila 10. mesto u Srbiji među mlađim pionirkama.

Drugo takmičenje na kome je SAK nedavno učestvovao bio je Miting Atletskog kluba “ES-Atletics” iz Sremskih Karlovaca, održan u utorak, 23. juna, u “Dvorskoj bašti” najlepšeg mesta u Sremu. Miting je prvobitno bio zakazan za 10. jun, ali je zbog kiše otkazan, tako da su deca dva puta morala putovati na isto takmičenje. Na ovoj atletskoj smotri učešće je uzelo 28 mladih srbobranskih sportista u 5 disciplina i više starosnih kategorija za dečake i devojčice.

Najbolje rezultate postigli su:

  • Lazar Dunđerski u disciplini skok u dalj osvojio je 3. mesto i bronzanu medalju,
  • Kovačev Anja, zavredila je srebrnu medalju oborivši sopstveni rekord, skočila je u dalj 4,83 metra.

Ostali učesnici zabeležili su dobre rezultate iako je mnogima ovo bilo prvo zvanično takmicenje, zbog čega i iznenađuje činjenica da je većina sa svojim rezultatima bila vrlo blizu granice koja određuje osvajače medalja. Među brojnom decom iz Srbobrana našle su se i devojčice iz Turije, Marija i Ivana Medurić, kao i Jovana Šipoš iz Nadalja, kojima nije teško da svakodnevno putuju za Srbobran na treninge, jer je njihova ljubav prema atletici velika.

Facebook Komentari