LENKIN PRSTEN u fokusu Ministarstva kulture

21. jun 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura

Jedna od značajnih književnih nagrada u Srbiji sigurno je srbobranski “Lenkin Prsten”, kojim se veličaju najlepši ljubavni stihovi, od ove godine podržana je i od strane Ministarstva za kulturu i informisanje.

Ministarstvo svake godine raspisuje konkurs za podršku najznačajnijim kulturnim manifestacijama u zemlji, a ove godine je među njih svrstan i “Lenkin Prsten” koji je podržan sa  150.000 dinara. Za Srbobran je ovo značajna stvar jer je jedna lokalna ideja prerasla na nacionalni nivo. Pored republičkog nivoa vlasti projekat je podržao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu sa dodatnih 300.000 dinara.

“Dobrim radom, širenjem programa i novim sadržajima koji prate samu dodelu nagrade, što je, uz snagu nagrađenih pesama i imena laureata, dovelo da ‘Lenkin prsten’ postane prepoznatljiv i cenjen u celoj Srbiji, uspeli smo da steknemo poverenje Ministarstva kulture i informisanja. Po prvi put od uspostavljanja nagrade 2006. godine dobili smo finansijsku podršku za organizaciju, i od same sume, koja je svakako važna da bi imali bolji program, još nam je vrednije to što podrška dolazi sa te adrese, jer je sigurno da Ministarstvo kulture podržava manifestacije od najvišeg nacionalnog značaja”, rekla je direktorka Doma kulture Milica Zarić.

Facebook Komentari