One su najbolje među odličnima

19. jun 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Lokalna samouprava

Kraj školske godine, kako u osnovnim tako i u srednjim školama, obično je vreme kada se imenuju najuspešniji đaci u generaciji, a u Srbobranu je običaj da tu najbolju decu svečano primi predsednik opštine, zahvali im se i nagradi ih za trud koji su uložili. Danas je bio taj dan.

Ono što ovu godinu malo izdvaja od prethodnih je činjenica da su samo devojčice zavredile zvanje učenika generacije, iz svake od 4 osnovne škole po jedna učenica, i dve iz srbobranske gimnazije. Iz Gimnazije i ekonomske škole “Svetozar Miletić” u Srbobranu to su maturantkinje: sa Opšteg smera gimnazije Jovana Stojanović i sa smera Trgovac, Dragica Jelić. Osnovna škola “Petar Drapšin” iz Turije, kao najbolju među malim maturantima odabrala je Lenku Beženar, nadaljsku OŠ “Žarko Zrenjanin Uča” predstavljala je Milica Grujić, kako direktorka škole kaže “Ona je učenica čiji su rezultati tokom školovanja bez konkurencije”. Iz srbobranskih osnovnih škola među najbolje male maturante su svrstane: Magdalena Šeatović iz “Vuk Karadžić” škole i Ružica Bajzer iz OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.

Sve pomenute devojčice došle su danas u zgradu opštine Srbobran, u pratnji direktorki škola, gde su ih u kancelariji predsednika opštine dočekali, sam predsednik Radivoj Paroški, i član Veća zadužen za obrazovanje Zoran Mijić. Nakon upoznavanja sa đacima generacije, predsednika je zanimalo kako su devojčice zadovoljne svojim dosasadašnjim školovanjem i koji su im planovi za dalje. Dopalo mu se što su interesovanja učenica potpuno različita i što neke od njih posle završene osnovne škole već znaju gde će studirati, odnosno kojim to poslovima žele da se bave kada odrastu.

“Meni kao čoveku koji predstavlja ovu opštinu veoma je drago što mogu da ugostim svoje mlade sugrađane, koji su u svojoj generaciji i svojim školama najbolji među odličnima. Ono što odmah mogu da primetim je, da je muški deo populacije maturanata ove godine zakazao, i to je u redu, neka se u sledećoj generaciji dečaci više potrude i zavrede neko mesto među najboljima”, rekao je kroz osmeh Paroški, a zatim pohvalio svu decu koja su naučila šta su to prave vrednosti.“Lokalna samouprava se trudi da svake godine javno pohvali, nagradi i najvažnije promoviše vas, najbolje đake u generaciji, jer je ono što vi predstavljate veoma važno za dalji razvitak našeg društva. Vrednosti kao što su marljivost, upornosti i želja za sticanjem znaja, predstavljaju ono najbolje u ljudima. Promovisanjem vas kao mladih osoba koje neguju kod sebe te društvene vrednosti, mi podstičemo drugu decu, ali i njihove roditelje, da to i sami usvoje. Postigli ste za svoje godine mnogo, ali treba da znate da je to tek početak, i da ćete kroz život stalno nailaziti na izazove koje je potrebno savladavati, ako nastavite da u sebi nosite sve ono što imate sad, lakše ćete sve prevazići i postati uspešni ljudi”, reči su koje je Paroški uputio svojim gošćama.

Takođe im se zahvalio na svemu što su postigle tokom školovanja, reči zahvalnosti Radivoj Paroški je uputio i direktorkama škola kao i prosvetnim radnicima koji brinu da deca u opštini Srbobran budu obrazovana. “Želim vam u ime lokalne samouprave da nastavite da se obrazujete i u tome budete uspešne kao do sad, možda i sa jačim tempom, kako bi ste u oblastima u kojima se pripremate za rad, ostvarile dobre rezultate. Mi ćemo biti tu da vam pomognemo na svaki način, kad god vam to bude bilo potrebno, jer se vama dičimo”, završio je Paroški.

Svaka od šest učenica dobila je vredne poklone, među kojima je i knjiga Žarka Dimića, koja govori o Voždu Stratimiroviću i tadašnjem Srbobranu, odnosno Sentomašu.

Facebook Komentari