Vlada Vojvodine opredelila 5 miliona dinara za opremanje Doma zdravlja u Srbobranu

18. jun 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Zdravlje

Čak 47 zdravstvenih ustanova sa prostora AP Vojvodine danas je dobilo ugovore za finansiranje, sufinansiranje izgradnje, održavanje i opremanje, koje im je u Novom Sadu uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović. Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić” iz Srbobrana jedna je od ustanova kojima su odobrena sredstava.

Iz budžeta je ukupno izdvojeno za ove namene 420 miliona dinara, a ugovor koji je u ime srbobranskog Doma zdravlja potpisao njegov direktor dr Vlastimir Kladar vredan je 5 miliona dinara i buće iskorišćen za nabavku novog digitalnog radiografa, najavio je Kladar i dodao: “Ovo je još jedno veoma značajno opremanje našeg Doma zdravlja. Dobili smo najmoderniji digitalni radiograf, koji obezbeđuje kvalitetniju sliku prilikom snimanja, njeno lako korišćenje na računarima, a za nas je važno i da umanjeju troškove koje smo do sada imali pri korišćenju starog aparata. Hvala Pokrajinskoj vladi na podršci našoj ustanovi i svim građanima, jer ovim opremanjem dodatno podižemo kvalitet usluge u Domu zdravlja”, rekao je direktor Doma zdravlja.

Prilikom obraćanja svim direktorima zdravstvenih ustanova koje su dobile ugovore, predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović rekao je sledeće: “Zatekli smo 2016. godine veoma loše stanje u zdravstvenom sistemu kada je reč o opremi, zdravstvenoj infrastrukturi, ali i o zaradama zdravstvenih radnika. Za protekle četiri godine uspeli smo da povećamo obim finansijskih ulaganja u ovu oblast postavivši rekonstrukciju celokupnog zdravstvenog sistema u prvi plan, što je i rezultiralo njegovim brzim oporavkom. Na početku mandata bavili smo se održavanjem starih aparata, a danas se bavimo nabavkom najsavremenije opreme i to je rezultat zajedničkog rada. Za sve preostale nerekonstruisane opšte bolnice i klinike imamo jasan plan, građevinsku dozvolu i dokumentaciju i to je posao koji nas očekuje u narednom periodu“, kategoričan je bio Mirović.

Na skupu je govorio i Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković, koji je izjavio da je Pokrajinska vlada od svog početka rada, pre četiri godine, postavila jasan cilj koji je u resoru zdravstva bio usmeren na revitalizaciju celog sistema u Vojvodini. “U velikom delu smo to i uspeli, pre svega zahvaljujući kontinuiranom ulaganju. Pokrajinska vlada i predsednik Mirović od početka su imali jasan cilj – da se zdravstveni sistem Vojvodine postavi na vrh liste prioriteta. Poboljšali smo zdravstvene usluge i opravdali sve ono što smo radili u protekle četiri godine, jer zdravlje nema alternativu“, naglasio je Gojković.

Facebook Komentari