Regata Vode Vojvodine od 14. do 23. avgusta

15. jun 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Turizam

Tradicionalna regata koju organizuje Javno vodoprivredno preduzeće “Vode Vojvodine“ ove godine održaće se po 12. put, a prijave za učešće otvorene su do 10. jula.

Zaljubljenici u plovidbu moći će da uživaju u desetodnevnom krstarenju ravnicom od 14. do 23. avgusta duž 300 kilometara vojvođanskih kanala u sistemu Dunav-Tisa-Dunav. Broj učesnika je ograničen, te bi bilo pametno prijavu za učešće predati što pre, ukoliko želite da budete deo regate ovog leta.

Obrazac za prijavu zainteresovani mogu preuzeti lično u JVP “Vode Vojvodine“ Novi Sad, na adresi Bulevar Mihajla Pupina 25, treći sprat, kancelarija broj 11, od 9:00 do 13:00 časova. Popunjenu i potpisanu prijavu, sa kopijom plovidbene dozvole potrebno je dostaviti lično, poštom ili skenirano elektronskim putem na adresu [email protected]. Za učešće u regati potrebno je imati registrovano plovilo. Broj mesta u regati je ograničen zbog organizacionih razloga.

Sve informacije o prijavi zainteresovani mogu dobiti i telefonom na 021 4881 409 ili 021 4881 583.

Učesnici regate posetiće tokom 10 dana brojna vojvođanska mesta koja leže na obalama sistema kanala DTD, što je prilika da žitelji tih mesta na obalama reka i kanala aktivno učestvuju u ovom zanimljivom događaju. Organizacijom regate “Vode Vojvodine” promovišu plovne potencijale, plovidbu, nautički turizam, specifične kulturne sadržaje i aktivan odmor u Vojvodini.

Maršuta ovogodišnje regate planirana je da vodi ka Bezdanu, što ne uključuje prolazak kroz Srbobran, ali su nam u JVP “Vode Vojvodine” rekli da se još uvek ne zna da li će taj plan biti moguće izvesti. Tek u julu će se znati tačna putanja ovogodišnje regate, kad se bude saznalo da li će se neke prevodnice i kanali moći koristiti. Ukoliko bude problema, prećiće se na rezervnu putanju koja će uključiti i posetu Srbobranu kao što je to bilo 2018. godine.

Facebook Komentari