Džudo turnir i druženje dece u Turiji

14. jun 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Sport

Trening turnir, kako su ga organizatori iz Džudo kluba “Turija” nazvali, održan danas u istoimenom selu srbobranske opštine ispunio je očekivanja i obradovao mnoge.

Pored namere da se ovim turnirom unese malo živosti na kraju prekinute takmičarske sezone, skup u turijskoj sportskoj dvorani imao je i humanu notu. Naime, klub domaćin je dogovorio sa drugim klubovima učesnicima takmičenja, da se novac od potencijalnih kotizacija usmeri za pomoć malenoj Lani Jovanović. Suma potrebna da se ova devojčica izbori sa bolešću je značajna, zbog čega su lokalni džudisti i doneli odluku da daju svoj doprinos u akciji sakupljanja sredstava.

Turnir je počeo u 10:00 časova laganim zagrevanjem, trčanjem u kom je pored prijavljenih takmičara učešće uzela i brojna publika u sali, deca, roditelji i svi drugi koji su želeli da se na taj način uključe u dešavanje. Ubrzo su počele i borbe u većem broju kategorija, od onih najmlađih koji su danas napravili svoje prve korake u borilištima, do onih koji iza sebe imaju duže iskustvo potvrđeno tamnim pojasevima vezanium oko struka.

Više o samom događaju i brojkama vezanim za njega, saznali smo od Milana Srdanovića, prvog trenera džudo kluba “Turija”: “Na današnjem zajedničkom treningu džudo klubova iz Turije, Siriga i Stepanovićeva, bilo je ukupno nešto preko 90 takmičara, dece svih uzrasta. Podelili smo ih u dosta grupa, kako bi svi imali priliku da se popnu na pobedničko postolje i okite se medaljom. Sem visine postolja na koje su se penjali, nismo pravili razliku među učesnicima i svima smo podelili zlatne medalje, što je i bio cilj. Važno nam je bilo da se deca druže, pokažu šta su naučila i odu kućama zadovoljna i nasmejana. Mislim da su iz Turije ponela jednu lepu uspomenu. Turnir je, kako se već zna imao humanitarni karakter, i mogu reći da smo prikupili nešto malo više od 66 hiljada dinara. Tim novcem želimo da doprinesemo bržem izlečenju devojčice Lane”, rekao nam je Srdanović.

Završetkom turnira nije se završilo druženje u Turiji. Većina takmičara, sa sve roditeljima i trenerima, produžili su do obližnje Beljanske bare gde su se prvo malo odmorili a zatim u znak podrške Lani Jovanović krenuli u šetnju dugu 4,4 kilometra, stazom Zdravlja kroz zaštićeni rezervat prirode. Trener Srdanović, koji je poveo decu u šetnju, ispričao im je neke zanimljivosti vezane za rezervat, kanal, Krivaju i Turiju, čime je ovaj skup postao i edukativan. Nakon sat vremena, koliko je veseloj družini trebalo da napravi krug oko Beljanske bare, vratili su se do izletišta uz obalu kanala DTD, u kom su ih čekali roštilj, sokovi i preko potrebna hladovina. Time je druženje u Turiji završeno, a zadovoljstvo kod većine i dalje je prisutno.

Galerija fotografija.

Facebook Komentari