Vanja Udovičić u Turiji: Iz ovakvih malih mesta moguće je stići do vrhunskih uspeha, evropskih i svetskih visina!

11. jun 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava, Sport

Čelni ljudi lokalne samouprave danas su u Turiji ugostili ministra sporta i omladine, Vanju Udovičića, koji u srboransku opštinu dolazi drugi put za godinu dana, što je još jedno priznanje za dobar rad u lokalnom sportu, složili su se domaćini i gost.

Ministra je u Turiji dočekao predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški, ali i gotovo svi njegovi bliski saradnici, na prvom mestu oni koji se bave sportom u opštini. Udovičić je obišao sportske kapacitete turijske sportske dvorane i ujedno prisustvovao treningu džudo kluba “Turija”, jednog od retkih sportskih kolektiva koji pod jednim imenom “Turija”, okuplja veliki broj dece iz sva tri naselja opštine. Sa ministrom su se upoznali i treneri kluba, kao i neki od takmičara istog, u čije umeće i talenat se Udovičić i lično mogao uveriti, jer su pred njim pokazali savladane veštine.

Po obilasku, baš u prostoru manje sportske sale, Paroški i Udovičić su se obratili brojnim novinarima i izneli utiske. Paroški je, ispred lokalne samouprave koju predstavlja, pozdravio svog gosta, sada ministra, a nekada velikog sportistu i poznatog vaterpolistu državnog tima. “Još jednom smo počastvovani dolaskom Vanje Udovičića u našu sredinu, što je verujemo i opravdano jer imamo zaista veliki broj registrovanih sportista koji se takmiče u raznim disciplinama. Mi kao lokalna samouprava značajno podržavamo sport, a najviše njegov razvoj i rad sa najmlađom decom. Naši klubovi broje puno selekcija, radi se stručno, pedagoški, a deca su nam jako dobra i posvećena sportu. Klub kojem smo danas došli u posetu dobro je organizovan kolektiv i svake godine osvaja veliki broj medalja i pehara, za šta su zaslužna ova dobra deca koja svoj klub ‘Turiju’ i našu opštinu ‘Srbobran’ na najbolji način promovišu u zemlji i inostranstvu”.

“Naš džudo klub poznat je i po organizaciji međunarodnog turnira koji svake godine okupi kod nas 500 takmičara iz više zemalja, što je za svaku pohvalu. Mi kao nosioci vlasti činimo maksimalne napore da našoj deci obezbedimo najviše uslove za rad, ulažemo mnogo u sportsku infrastrukturu i možemo reći da smo došli do jednog zavidnog nivoa u tom smislu. Ministar Udovičić je upoznat sa svim ovim o čemu govorim, ima sve potrebne informacije, a ovu priliku želim da iskoristim i da ga obavestim da je prošlogodišnja donacija koja je usmerena ka fudbalskom klubu ‘Srbobran’ ispunjena. Sve što je dogovoreno je i urađeno i na tome smo mu zahvalni. Hvala mu i što nas je danas posetio u Turiji, malom ali čuvenom selu”, rekao je Paroški okupljenim novinarima.

Ministar Udovičić je izrazio zadovoljstvo što je ponovo u srbobranskoj opštini sa ljudima koji cene sport, u njega ulaži i tako usmeravaju decu na ispravan put. “Drago mi je što sam ponovo među vama, što sam ponovo u mogućnosti da razgovaram sa predsednikom opštine Srbobran o razvoju omladine i sporta. Takođe tu sam da zajedno razgovaramo i sa lokalnim klubovima, na direktan i otvoren način, o tome koji su to izazovi sa kojima se suočavaju i da možda neke od tih tekućih problema odmah i rešimo. Želim da dam na značaju manjim lokalnim klubovima, jer smatram da su upravo ovo mesta gde se rađaju i odrastaju budući veliki šampioni. Čast mi je biti u jednom uspešnom džudo klubu, koji ponosno nosi ime Mesne zajednice Turija, klubu koji je vrlo poznat. Ne samo što je prošle godine proglašen za najbolji sportski kolektiv u ovoj opštini, već je i na visokom 17. mestu na listi džudo Saveza Srbije, koji broji preko 100 klubova u ovom sportu”.

“Drago mi je kada čujem da jedan klub iz malog mesta ima 70 takmičara i da je njegova džudiskinja sportiskinja godine u Srbobranu. To pokazuje da se sa dobrom lokalnom upravom u maloj Mesnoj zajednici može napraviti velika stvar, ako se posluje odgovorno i sa domaćinskim pristupom stvarima. Džudo klub ‘Turija’ može da stane rame uz rame sa najjačim klubovima ovog sporta iz najvećih gradova Srbije, i zato sa ovog mesta želim da pošaljem snažnu poruku celokupnom sistemu sporta. Potrebno je da verujete u svoje idole, u svoju snagu, ciljeve i da ne odustajete. Iz ovakvih malih mesta moguće je stići do vrhunskih uspeha, evropskih i svetskih visina”, poručio je ministar, a zatim se zahvalio predsedniku Paroškom što je u ovoj godini skoro duplirao budžet namenjen omladini i sportu.

Ministar sporta je rekao da je u razgovoru sa Radivojem Paroškim razgovarao o tome kako da se dodatno pomogne razvoj sporta i pruži podrška omladini opštine Srbobran, kako sa pokrajinskog tako i sa republičkog nivoa. Nakon zvaničnog dela posete Udovičić je dobio priliku i da proba specijalitet po kome je Turija ipak najpoznatija, naravno reč je o ovdašnjoj kobasici. Vanja je naravno iskoristio priliku i da se fotografiše sa decom iz kluba domaćina, na njihovo veliko zadovoljstvo.

Facebook Komentari