Srbobranci osvojili basket turnir u Novom Sadu

06. jun 2020.

Mesto: Nadalj, Novi Sad, Srbobran, Turija

Kategorija: Sport

Sportska vest dana je da je ekipa u basketu 3×3, oformljena od četvorice seniorskih igrača Omladinskog košarkaškog kluba “Srbobran”, osvojila turnir u Novom Sadu.

Povod za održavanje turnira u basketu 3×3 bio je novoizgrađeni teren u Pariskih komuna u Novom Sadu, teritorija Mesne zajednice “Omladinski pokret” koja je i organizator takmičenja. Turnir je činilo 8 ekipa među kojima su se našli i Srbobranci, drugo učešće za redom i već osvojen pehar. Momci koji su nastupili za naš tim bili su: Subić Slobodan, Trninić Nemanja, Babić Nikola i novo veliko pojačanje “Zelenih” iz Srbobrana, Kanić Uroš, centar visok 205 centimetara, 2000. godište, koji treba da osnaži ekipu pod košem u narednoj sezoni.

Otvaranju terena prisustvovao je gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, koji je u društvu pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Vladimira Bateza, članova Gradskog veća za sport i brojnih poznatih sportista, pratio turnir. “Strategija razvoja rekreativnog sporta u gradu je da svugde gde možemo napravimo moderne sportske terene, kako bi se građani više bavili sportom i više vremena provodili na otvorenom. Ovaj novi teren za basket tri na tri, dodatno će popularizovati sport po kojem je Novi Sad najpoznatiji u svetu. Imamo dve najbolje ekipe u basketu na planeti, svetske prvake, a nadam se da će ovde deca provoditi mnogo vremena, uživati i možda sutra naslediti svetski tron“, rekao je Vučević.

 

Facebook Komentari