Otvoren poziv najmlađima za likovno-kreativnu radionicu “Bojom do osmeha i znanja”

03. jun 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca, Kultura, Zabava

Likovno-kreativna radionica “Bojom do osmeha i znanja” izrodila se kao plod zajedničke ideje nadležnih ljudi iz Doma kulture Srbobran i master likovnog umetnika Đorđa Ćorića, takođe iz Srbobrana, da najmlađim drugarima (deca od 7 do 15 godina) pruže priliku za kreativno druženje i kreativan rad.

Radionica će trajati do mesec dana, u prostoru Doma kulture Srbobran, počevši od 15. juna. Tačno određeni termini će biti naknadno objavljeni (dva puta nedeljno u trajanju od sat i po vremena) zbog želje za usaglašenijom organizacijom sve u zavisnosti od brojnosti prijavljene dece.

Likovno-kreativna radionica Bojom do osmeha i znanja bazirana je na idejnom rešenju da kroz kreativno-stvaralački pristup najmlađima pruži kako šansu za kvalitetnu razonodu i druženje, tako i da kroz energiju prijatne atmosfere upoznaju mogućnosti različitih likovnih tehnika i njihovih kombinacija (crtanje, slikanje…). Podsticaj najmlađih da kroz likovno stvaralaštvo iskažu ono što žele da kažu ili osećaju je zdrav temelj prirodnog oslobađanja i slobode izražavanja koji inovativno deluje kako na samo dete tako i na publiku koja kroz delo ne upoznaje samo delo nego i mladog autora. Likovno izražavanje kroz određenu temu ili pak slobodu odabira teme i motiva pozitivno utiče na angažovanje dubljeg percipiranja okoline kod dece i pokreće kreativno snažniji i intelektualno produbljen balans u odnosu viđenog, usvojenog i izraženog. Dečije stvaralaštvo je jedno od najčistijih i najiskrenijih kazivanja, ali neretko i direktan dijalog sa starijom populacijom.

Svako dete može da ponese određene željene predloške (fotografije, knjige, enciklopedije…) sa željenim motivom na osnovu kojih ćemo stvarati rad i na taj način podstaći dete da razmišlja o temi koju je odabralo. Na taj način razvijamo sposobnost korelacije sa drugim sferama koje jesu ili mogu biti deo odabranog motiva.

Ideja je da se kroz kreativnost deca međusobno upoznaju, oslobode, usvoje nove likovne veštine i znanja, upoznaju značenje boje i funkciju same boje i linije, ali ujedno i bar malo odvoje od televizije i lako dostupnih internet sadržaja.

Grupni rad je odlika pozitivne discipline, sinergije iskustva u radu. Individualni rad sa detetom je pružanje šanse i davanje poverenja samom detetu kao mladom autoru dela, pružanje šanse da sagleda sebe kao autora nečega što nosi poruku drugima.

Dom kulture Srbobran obezbeđuje celokupni materijal potreban za kreativno stvaralaštvo, a na vama je da se samo odazovete srdačnom pozivu i budete deo celokupne kreativne i pozitivne atmosfere.

Na radionicu se možete prijaviti pozivom na broj Doma kulture Srbobran 021/731-919 svakog radnog dana do 12. juna u periodu od 08h – 14h (prilikom poziva ostavite ime i prezime deteta, broj godina i kontakt telefon kako bismo vas obavestili o danima i satnicama održavanja radionice).

Radionicu vodi master likovni umetnik Đorđe Ćorić.

Facebook Komentari