Javni poziv za rešavanje stambenog pitanja izbeglih

03. jun 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Lokalna samouprava

Komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća i dodelu paketa pomoći, koji se realizuje u okviru Regionalnog stambenog programa, saopštila je danas da do srede, 10. juna, traje mogućnost predaje dokumentacije za učešće na konkursu, te pozvale građane koji imaju pravo učešća da iskoriste priliku i prijave se za ponuđenu pomoć.

Prema javnom pozivu, u ponudi je mogućnost za kupovine 15 seoskih kuća i dodela istog broja paketa pomoći u vidu nabavke građevinskog materijala i/ili kućnih aparata/nameštaja.

“Predmet Javnog poziva je dodela pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica kroz kupovinu 15 seoskih kuća i dodelu paketa pomoći u vidu nabavke građevinskog materijala i/ili kućnih aparata/nameštaja za lica koja imaju prijavljeno prebivalište/boravište na teritoriji Opštine Srbobran (u daljem tekstu: pomoć).

Pomoć za rešavanje stambenih potreba izbeglica kroz kupovinu seoske kuće i dodelu paketa pomoći je bespovratna i odobrava se u maksimalnom iznosu do 11.000 evra u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan konverzije.

Pomoć za kupovinu seoske kuće odobrava se u maksimalnom iznosu do 9.500 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan konverzije, dok se paket pomoći u vidu nabavke građevinskog materijala i/ili kućnih aparata/nameštaja (u daljem tekstu: paket pomoći) odobrava u maksimalnom iznosu do 1.500 evra, u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan konverzije.

Izabrani korisnik pomoći može dodatno da učestvuje sopstvenim sredstvima u kupoprodajnoj ceni seoske kuće u iznosu do 50% od iznosa koji se odobrava za kupovinu seoske kuće”, stoji u javnom pozivu.

Celokupan tekst Javnog poziva možete pronaći na sajtu opštine Srbobran.

Facebook Komentari