Treća virtuelna izložba Doma kulture

20. maj 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Kultura, Zabava

Dom kulture Srbobran u saradnji sa ArtCENTROM iz Beograda prezentuje treću po redu virtuelnu izložbu slika, što je trenutno jedini način izlaganja kulturnih sadržaja, bar dok se ne ukinu ograničenja masovnih okupljanja u zatvorenom.

<<< GALERIJA >>>

Današnji ArtCENTAR nosi zvanični naziv “Asocijacija Srpski ArtCENTAR, Novi Sad”, a osnovan je kao Udrženje UMETNIKA 2008. godine u Beogradu pod sloganom “da STVARAMO, a ne da RUŠIMO!”. Tokom ovih 12 godina imali su obimne i ozbiljne aktivnosti: realizovali su preko 550 izložbi, kao i na hiljade muzičkih, teatarskih i književnih dešavanja, radionica i tribina, promocija i mini sajmova, kao i drugih aktivnosti.

Pored redovnog dešavanja u Beogradu i Novom Sadu kolektivne i samostalne izložbe imaju svoje postavke i u gradovima širom Srbije, za šta je ostvarena saradnju sa 30-tak lokalnih organizacija kulture. Udarne izložbe su: Art[ ]KVADRAT_SRBIJA, UMETNOST-u-SRBIJI, EROTIKA-u-UMETNOSTI, kao i desetak redovnih godišnjih izložbi. Leta 2019. godine je počela sa realizacijom Izložba UMETNOST DANAS u Izložbenom prostoru Narodne banke Srbije, sa 220 autora i oko 350 radova čime je iskazana kreativna baza naše zemlje.

Svake godine, u maju za rođendan ArtCENTRA, organizuju se Godišnja kolektivna izložba kao smotra stvaralaštva autora u prethodnom periodu. U ovih 12 godina je na likovnim izložbama ArtENTRA učestvovalo više od 700 domaćih i stranih autora. ArtCENTAR se vrlo ozbiljno sprema za 2021. godinu kada će Novi Sad biti Evropska prestonica kulture.

ArtCENTAR – BEOGRAD, ima autorska prava na slike.

Facebook Komentari