Novi sanitet za Dom zdravlja “Dr Đorđe Bastić”

15. maj 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Zdravlje

Drugi najbolji Dom zdravlja u Srbiji, srbobranski “Dr Đorđe Bastić”, jedna je od ustanova zdravstvene zaštite koja je dobila od pokrajinske vlade novo sanitetsko vozilo.

Predsednik Vlade Vojvodine, Igor Mirović, uručio je danas na novosadskom Trgu republike 21 novo vozilo saniteta sa svom pripadajućom opremom zdravstvenim ustanovama sa teritorije AP Vojvodine. U svrhe nabavke ove nove opreme izdvojeno je 100 miliona dinara iz budžeta pokrajine, a poklone su dobili: Klinički centar Vojvodine, opšta bolnica u Vršcu, Somboru, Kikindi, Senti, ali i domovi zdravlja u Adi, Alibunaru, Vrbasu, Kanjiži, Kuli, Inđiji, Kovinu, Sečnju, Bečeju, Žitištu, Beloj Crkvi, Titelu, Novom Bečeju, Kovačici, Bačkoj Topoli i naravno Srbobranu.

“Danas, 172 godine od Majske skupštine, pokazali smo da smo dostojni naslednici onih koji su Vojvodinu videli kao najuspešniji i najrazvijeniji deo Srbije. Srpska Vojvodina danas slavi i istovremeno radi na način da njene institucije budu svakog dana bolje i modernije. Nakon četiri godine obezbedili smo savremeni medicinski vozni park u većini zdravstvenih ustanova i time stvorili uslove za mnogo bolji i efikasniji rad. Pokrajinska vlada je od juna 2016. godine u unapređenje zdravstvenog sistema investirala više od sedam milijardi dinara, sa čak 60 novih sanitetskih vozila. Zdravstveni sistem Vojvodine, ali i svi mi zajedno, u ovoj epidemiološkoj krizi u protekla dva meseca, položili smo ispit i na tom primeru pokazalo se da je naša politika kontinuiranog ulaganja u oblast zdravstva dala važan rezultat za sve građane”, rekao je Mirović i naglasio da su najveći teret u prethodnom periodu podneli zaposleni u zdravstvu. On im je čestitao na dobrim rezultatima koje su ostvarili zahvaljujući svom trudu, znanju i zalaganju.

Sa predsednikom vlade složio se i njegov sekretar za zdravstvo, prof. dr Zoran Gojković, koji je dodao da je ova pokrajinska vlada od početka svog mandata sa namerom radila na unapređenju zdravstvenog sistema upravo značajnim ulaganjima. Nabavkom novih sanitetskih vozila i vozila za dijalizu sa kompletnom pratećom medicinskom opremom, nastavak je posvećenosti u radu koja treba da rezultira još boljim zdravstvenim sistemom, kvalitetnijom uslugom, efikasnijim radom svih zdravstvenih ustanova i većem broju spašenih života građana Vojvodine.

Facebook Komentari