PU RADOST spremna za dolazak mališana

11. maj 2020.

Mesto: Nadalj, Srbobran, Turija

Kategorija: Deca

Danas je počela sa radom Predškolska ustanova “Radost” nakon duže pauze izazvane epidemijom korone. Kako je virus i dalje prisutan deca i roditelji koji dolaze u vrtiće od sad će morati da poštuju neka nova pravila.

Naime, kako je već rečeno, svaki roditelj koji želi da dovede dete u vrtić prvo mora da obezbedi potvrdu pedijatra da je dete zdravo, kao i potvrdu od svog poslodavca da je njegovo radno angažovanje neizostavnom i to za oba roditelja.

“Održali smo sastanak sa svim vaspitačima i potvrdili smo zajedničku odgovornost prema ustanovi u kojoj smo zaposleni, kao i prema deci, tako da sa nestrpljenjem očekujemo povratak dece u vrtiće. Rad je organizovan u našem centralnom našem ‘Snežana’, a prijem dece će biti malo drugačiji od uobičajenog. Vaspitač na ulazu preuzima decu od roditelja, a roditelj je obavezan da pri dolasku i odlasku nosi masku i rukavice. Takođe, obavezan je prolazak kroz dezobarijeru i dezinfekcija ruku. Proteklih dana dezinfikovan je ceo objekat i boravak u objektu je u tom smislu bezbedan za decu”, rekla je direktorka PU “Radost”, Biljana Bajić.

Preuzmite konkurs za upis dece u školsku 2020/21. godinu (pdf ili vord dokument):

Pored upisa dece koja su već pohađala vrtiće u ovoj godini, PU “Radost” počela je sa upisom i nove dece za narednu školsku godinu. Tokom naredne dve nedelje, preko portala eUprava, upis će se vršiti isključivo elektronskim putem. Roditelji dece koja su već boravila u ovoj ustanovi moći će lično da donesu dokumentaciju za upis, a sve dodatne informacije u vezi sa upisom roditelji će moći da dobiju na sajtu ustanove, ali i putem kontakt telefona koji im stoji na raspolaganju za sve nejasnoće.

Facebook Komentari